Business & Finance Τρίτη 24/08/2021, 23:17
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ρεκόρ σε S&P και Nasdaq εν αναμονή της συνεδρίασης της Fed

Wall Street: Ρεκόρ σε S&P και Nasdaq εν αναμονή της συνεδρίασης της Fed

Γενικευμένο κλίμα αισιοδοξίας επικράτησε στα αμερικανικά χρηματιστήρια στον απόηχο της πλήρους έγκρισης της FDA για το εμβόλιο Pfizer-BioNtech. Επίσης, οι επενδυτές αναμένουν τη συνεδρίαση της Fed μέσα στην εβδομάδα. Άνοδο 30 μονάδων κατέγραψε ο Dow Jones, ενώ ο S&P και ο Nasdaq κινούνται σε επίπεδα ρεκόρ σημειώνοντας κέρδη της τάξης του 0,15% και 0,5% αντίστοιχα.

Ο Nasdaq κινείτο και χθες σε υψηλότατα επίπεδα χάρη στις κινεζικές εταιρείες. Ειδικότερα η μετοχή της Pinduoduo σημείωσε κέρδη 22%, η Tencent Music Entertainment και η Didi κέδη 13% και η JD.com 14%. Πρόκειται βέβαια για κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας εισηγμένες στον Nasdaq. Νωρίτερα μέσα στην μέρα, η αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς (SEC) ανακοίνωσε ότι θα απαιτεί από τις κινεζικές εταιρείες που είναι εισηγμένες στα αμερικανικά χρηματιστήρια κοινοποίηση των πολιτικών και ρυθμιστικών κινδύνων προς τους επενδυτές. Πρόκειται για προέκταση των πρόσφατα επιβεβλημένων κανόνων σε εταιρείες που θέλουν να εισηχθούν σε χρηματιστήρια των ΗΠΑ. Σύμφωνα μάλιστα με σχετικό δημοσίευμα των ΗΠΑ, οι επιχειρήσεις ενδέχεται να προχωρήσουν σε τέτοιου είδους ετήσιες αναφορές από το 2022.

Οι φαρμακευτικές που διοχέτευσαν τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού κινήθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με χθες. Τα κέρδη των Pfizer και BioNTech υποχώρησαν κατά 2% και 4%, ενώ η Moderna, η μετοχή της οποίας εκτοξεύθηκε κατά περίπου 180% μετά την είδηση ότι ενδέχεται να εξαγοραστεί από την Pfizer, υποχώρησε κατά 0,39% σήμερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί η περίοδος ανακοίνωσης οικονομικών αποτελεσμάτων β’ τριμήνου,το οποίο αναμένεται πως θα περιορίσει τις μεγάλες διακυμάνσεις στην αγορά. Ενδεικτικά, το 90% των εταιρειών του S&P έχουν ήδη κοινοποιήσει τα οικονομικά τους αποτελέσματα. Ο δείκτης προβλέπεται πως θα σημειώσει άνοδο 94,7% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με σχετικά στοιχεία της Refinitiv.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News