Business & Finance Τρίτη 24/08/2021, 20:44
BUSINESS & FINANCE

Νέο ράλι για το πετρέλαιο – «Έπιασε» ξανά τα 70 δολάρια

Βελτιωμένες οι προοπτικές ζήτησης

Νέο ράλι για το πετρέλαιο – «Έπιασε» ξανά τα 70 δολάρια

Νέο ράλι εμφάνισε η τιμή του πετρελαίου στα διεθνή χρηματιστήρια εμπορευμάτων, διευρύνοντας τα κέρδη της εβδομάδας, εν μέσω της βελτίωσης των προοπτικών ζήτησης.

Πιο συγκεκριμένα, η τιμή των συμβολαίων WTI ενισχύθηκε κατά 2,86% και τα 67,52 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ η τιμή των συμβολαίων Brent εκτινάχθηκε κατά 3,2% και τα 70,95 δολάρια ανά ουγγιά.

Τη Δευτέρα, ο «μαύρος χρυσός» έκλεισε με ισχυρά κέρδη άνω του 5%, χάρη και στην εξασθένηση του αμερικανικού δολαρίου. 

«Ακόμη κι αν η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίσει να εξαπλώνεται, τα οικονομικά επιζήμια περιοριστικά μέτρα μοιάζουν απίθανα αυτή την στιγμή» εξηγεί ο Νόρμπερτ Ρούκερ, αναλυτής της Julius Bear.

Αυτό, όπως είναι εύλογο, βελτιώνει την προοπτική για τη διεθνή ζήτηση του πετρελαίου, κάτι το οποίο εδραιώνεται περαιτέρω από την πλήρη έγκριση των ΗΠΑ στο εμβόλιο των Pfizer – BioNTech.

Την ίδια ώρα, η επιτυχία της Κίνας να αντιμετωπίσει τη διασπορά του ιού, έχει ήδη αποτυπωθεί στο οικονομικό κλίμα, με την ζήτηση για αργό να κινείται εκ νέου σε ανοδικά επίπεδα.

Στηρίγματα στην τιμή του πετρελαίου παρέχει και η φωτιά στην πετρελαϊκή πλατφόρμα του Μεξικού, η οποία έχει θέσει εκτός παραγωγής 421.000 βαρέλια ημερησίως ή αλλιώς το 1/4 της μεξικανικής παραγωγής.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News