Business & Finance Παρασκευή 20/08/2021, 16:50
BUSINESS & FINANCE

Wall Street: Προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης για τους επενδυτές

Βελτιωμένο το κλίμα

Wall Street: Προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης για τους επενδυτές

Οριακά ανοδικά κινούνται σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, με το επενδυτικό κλίμα να είναι ελαφρώς βελτιωμένο, μετά την αναταραχή που προκάλεσε το σήμα της κεντρικής τράπεζας (Federal Reserve) περί σταδιακής απόσυρσης της φθηνής ρευστότητας.

Πιο συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,14%, επιχειρώντας να κινηθεί προς το ψυχολογικό όριο των 35.000 μονάδων. Κατά 0,2% αυξάνεται και ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq βρίσκεται στο +0,3%. 

  • Dow Jones 0,14% 34.942 μονάδες
  • S&P 500 0,17% 4.414 μονάδες
  • Nasdaq 0,31% 14.584 μονάδες
  • Russ 2000 -0,16% 2.129 μονάδες

Η σημερινή ανοδική προσπάθεια έρχεται να διακόψει το τριήμερο πτωτικό σερί, το οποίο προήλθε από τα πρακτικά της Federal Reserve και την πρόθεση της κεντρικής τράπεζας για μείωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων εντός του 2021.

Οι επενδυτές αντέδρασαν αρνητικά στα παραπάνω, με αποτέλεσμα να προβούν σε μαζικές πωλήσεις μετοχών και εμπορευμάτων, στρεφόμενοι στην αγορά των κρατικών ομολόγων. 

Σ’ αυτό το κλίμα συνέβαλαν και οι ανησυχίες για την πορεία της πανδημίας, καθώς η σταθερή αύξηση των κρουσμάτων Covid εντείνει τους φόβους για επαναφορά ορισμένων περιοριστικών μέτρων, υποσκάπτοντας στα θεμέλια της εν εξελίξει ανάκαμψης.

«Το αφήγημα της αγοράς ίσως γίνει πιο επιφυλακτικό, καθώς υπάρχουν ανησυχίες ότι η ανάπτυξη έφθασε στο “πικ” της, ενώ η παραλλαγή Δέλτα και η νομισματική πολιτική μπορούν να αποδειχθούν σημαντικοί πονοκέφαλοι» εξηγεί η Barclays, σε σημείωμά της.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News