Business & Finance Δευτέρα 23/08/2021, 16:44
BUSINESS & FINANCE

ΗΠΑ: Πλήρης έγκριση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech από FDA

ΗΠΑ: Πλήρης έγκριση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech από FDA

Πλήρη έγκριση στο εμβόλιο των Pfizer/BioNTech κατά του κορωνοϊού έδωσε η αμερικανική επιτροπή Τροφίμων και Φαρμάκων FDΑ. Είναι το πρώτο από τα εμβόλια κατά του ιού που εξασφαλίζει την πλήρη έγκριση. 

Σημειώνεται ότι από τον Δεκέμβριο, είχε δοθεί το πράσινο φως για την επείγουσα χορήγηση του εμβολίου στις ΗΠΑ. Έως σήμερα, περισσότερα από 204 εκατ. άτομα έχουν εμβολιαστεί με αυτό στις ΗΠΑ.   

Οι αμερικανικές αρχές ελπίζουν ότι η έγκριση του εμβολίου θα πείσει τους διστακτικούς για την ασφάλειά του. Περίπου το 51% των Αμερικανών έχει εμβολιαστεί πλήρως έως σήμερα. 

Επίσης, έπειτα από την πλήρη έγκριση του εμβολίου, εκτιμάται ότι ανοίγει ο δρόμος για να καταστεί η χορήγησή του υποχρεωτική τουλάχιστον για συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων, στις ΗΠΑ. Ήδη, το Πεντάγωνο δηλώνει έτοιμο να εκδώσει αναθεωρημένες οδηγίες, βάση των οποίων όλο το προσωπικό του θα πρέπει να είναι εμβολιασμένο. Υποχρεωτικός έγινε ο εμβολιασμός για τους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό στα δημόσια σχολεία της Νέας Υόρκης, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος της πόλης. 

Στη Wall Street, η μετοχή της Pfizer ξεκίνησε τη συνεδρίαση στο +3% και της BioNTech στο +7%. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News