Business & Finance Παρασκευή 20/08/2021, 22:55
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Τέλος στην πτώση του Dow Jones – Στα ύψη οι τεχνολογικές

Wall Street: Τέλος στην πτώση του Dow Jones – Στα ύψη οι τεχνολογικές

Καλύτερη ήταν η εικόνα στα αμερικανικά χρηματιστήρια σε σχέση με την απαισιοδοξία που επικράτησε στον επενδυτικό κόσμο τις τελευταίες ημέρες λόγω της ανακοίνωσης της Fed περί μείωσης του προγράμματος αγοράς ομολόγων. Έπειτα από δύο ημέρες ελεύθερης πτώσης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ανέκαμψε κερδίζοντας περίπου 220 μονάδες ή 0,6%. Ο S&P σημειώνει κέρδη 0,8%, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq καταγράφει κέρδη 1,1%.

Ο Nasdaq κατέγραφε κέρδη καθ’ όλη τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, καθώς οι επενδυτές, ανησυχόντας για τον ρυθμό της αμερικανικής ανάπτυξης, στράφηκαν στις τεχνολογικές εταιρείες. Της ανόδου ηγήθηκαν ιδίως η Microsoft, η Cisco και η Salesforce κατά κύριο λόγω χάρη στους επενδυτές που «μετανάστευσαν» από τον Dow Jones. Υψηλά κέρδη, της τάξης του 5% περίπου σημείωσε και η Nvidia, παρά τη διαμάχη με τη βρετανική αρχή ανταγωνισμού περί επικείμενης εξαγοράς εταιρείας τσιπ.

Καλή απόδοση είχαν και οι μετοχές της Tesla, μετά την ανακοίνωσή της για κατασκευή τσιπ και τα σχέδιά της για δημιουργία ανθρωποειδούς ρομπότ. Ωστόσο, σε εβδομαδιαία βάση η μετοχή της έχει υποχωρήσει κατά περίπου 5% εξαιτίας ανησυχιών περί επιβράδυνσης της κινεζικής οικονομίας, όπου η εταιρεία πρόκειται να στοχεύσει τις πωλήσεις της. Αυτή τη στιγμή η μετοχή της Tesla σημειώνει κέρδη της τάξης του 1,09%.

Γενικά, η εβδομάδα κλείνει με τα αμερικανικά χρηματιστήρια να κινούνται χαμηλότερα σε σχέση με την προηγούμενη. Η ανακοινώσεις των σχεδίων της Fed σε συνδυασμό με τα ανησυχητικά στοιχεία ανάπτυξης και την έξαρση της μετάλλαξης Δέλτα δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ στις αγορές, το οποίο ενδεχομένως να συνεχίσει να επιβαρύνει τα χρηματιστήρια στο άμεσο μέλλον. Αξίζει να σημειωθεί ότι την επόμενη εβδομάδα, η Fed θα συνεδριάσει εκ νέου για να διευκρινίσει λεπτομέρειες σχετικά με την μείωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News