Business & Finance Τετάρτη 4/08/2021, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Πιέσεις σε Dow και S&P 500 – «Άντεξε» ο Nasdaq

Wall Street: Πιέσεις σε Dow και S&P 500 – «Άντεξε» ο Nasdaq

Με πτώση έκλεισαν τη συνεδρίαση και οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, δεχόμενη πιέσεις από τον κλάδο αυτοκινήτου και τα κατώτερα του αναμενομένου στοιχεία για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ. 

Ο Dow Jones υποχώρησε 323 μονάδες ή 0,92%, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε πτώση 0,46%. Ο Nasdaq κατάφερε να κλείσει με μικρή άνοδο 0,13%. Η πτώση ανέκοψε τη διήμερη κούρσα ανόδου του S&P 500, ο οποίος έκλεισε χθες σε ιστορικό υψηλό, ανεβάζοντας τα κέρδη του 2021 σε άνω του 17%. 

Η μετοχή της General Motors υποχώρησε 7%, στην χειρότερη ημερήσια επίδοση σε διάρκεια μεγαλύτερη του έτους, καθώς η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες για την κερδοφορία του δεύτερου τριμήνου, μολονότι ανακοίνωσε προ φόρων κέρδη ρεκόρ.

Από την άλλη πλευρά, η έρευνα της ADP έδειξε ότι δημιουργήθηκαν τον Ιούλιο 330.000 νέες θέσεις εργασίας, πολύ λιγότερες από τις 653.000 που είχαν προβλέψει αναλυτές. Ωστόσο, η προσοχή όλων είναι στραμμένη στα στοιχεία για την απασχόληση Ιουλίου που ανακοινώνονται στις ΗΠΑ. 

Προβληματισμό στην αγορά προκάλεσαν και οι δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Φέντεραλ Ριζέρβ, Ρίτσαρντ Κλάριντα, ο οποίος είπε ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ μπορεί να είναι σε θέση να αυξήσει τα επιτόκια το 2023. 

Οι κυκλικές μετοχές συγκαταλέγονται μεταξύ αυτών με την χειρότερη επίδοση στη σημερινή συνεδρίαση. Ο κλάδος ενέργειας κατέγραψε απώλειες, ακολουθώντας την πτώση των τιμών πετρελαίου, με τη μετοχή της Chevron να υποχωρεί περισσότερο από 2%. Υπό πίεση και ο κλάδος τραπεζών και βαριάς βιομηχανίας. Η μετοχή της Coca-Cola σημείωσε πτώση άνω του 1%. 

Ωστόσο, ο Nasdaq κατάφερε να «πάει κόντρα στο ρεύμα» από τη στιγμή που τα στοιχεία για τον κλάδο παροχής υπηρεσιών στις ΗΠΑ έδειξαν ότι η δραστηριότητα εκτινάχθηκε σε επίπεδα ρεκόρ τον Ιούλιο. 

Από τις μετοχές, ξεχώρισε αυτή της Robinhood που ενισχύθηκε προς στιγμή περισσότερο από 80%, παρότι μετρίασε εν συνεχεία τα κέρδη της, χάρη στο μεγάλο αγοραστικό ενδιαφέρον απο μικροεπενδυτές. Αφού εκτινάχθηκε στα 85 δολάρια περιορίστηκε κοντά στα 63, παραμένοντας κατά πολύ υψηλότερα από τα 38 δολάρια της πρόσφατης αρχικής δημόσιας εγγραφής της. Πρόκειται για την τέταρτη διαδοχική ημέρα ανόδου της μετοχής της, με αποτέλεσμα η κεφαλαιοποίησή της Robinhood να φθάσει τα 53 δισ.δολάρια.  

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News