Business & Finance Τετάρτη 4/08/2021, 16:50
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ανησυχίες για την ανάκαμψη κρατούν τους δείκτες στο κόκκινο

Wall Street: Ανησυχίες για την ανάκαμψη κρατούν τους δείκτες στο κόκκινο

Μουδιασμένος φαίνεται ο επενδυτικός κόσμος στις ΗΠΑ, καθώς αναμένεται σήμερα η κοινοποίηση των αποτελεσμάτων στον αμερικανικό κλάδο υπηρεσιών. Τα στοιχεία αυτά θα είναι ενδεικτικά για την ταχύτητα της οικονομικής ανάπτυξης στις ΗΠΑ και προβλέπεται συνεπώς πως τα αμερικανικά χρηματιστήρια θα βρεθούν στο κόκκινο σήμερα. Παράλληλα, αισθητή ήταν η επιβράδυνση στις νέες θέσεις εργασίας του Ιουλίου στις ΗΠΑ, όπως έδειξαν σημερινά αποτελέσματα της ADP.

Της πτώσης ηγείται αυτή τη στιγμή η General Motors, η μετοχή της οποίας είχε υποχωρήσει κατά 3,6% πριν την έναρξη της συνεδρίασης, καθώς επί δεύτερο συναπτό τρίμηνο αστόχησε στις οικονομικές της προβλέψεις. Σε πτώση μεταξύ 0,4% και 1,2% βρίσκεται ο τραπεζικός κλάδος λόγω των κραδασμών στην αγορά ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου. Η γενική εικόνα των αμερικανικών χρηματιστηρίων αντισταθμίζεται χάρη στις τεχνολογικές επιχειρήσεις, μεταξύ αυτών στη Netflix, την Amazon και την Facebook, οι οποίες καταγράφουν κέρδη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μετοχή της πλατφόρμας Robinhood κινείται ανοδικά, μετά από αλλεπάλληλες διακυμάνσεις από την προηγούμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, βέβαια, επικρατεί διάχυτο κλίμα ανησυχίας εξαιτίας της ταχύτατης μετάδοσης της μετάλλαξης Δέλτα και της συνεπαγόμενης επαναφοράς περιορισμών σε ορισμένες επιχειρήσεις και τοπικές κοινωνίες των ΗΠΑ. «Δεν έχει προκαλέσει ακόμη μεγάλες αλλαγές όσον αφορά τους περιορισμούς για τη δημόσια υγεία, αλλά ενδέχεται να αναστατώσει ορισμένους σχετικά με την επιστροφή τους στη δουλειά, ιδίως σε όσες πολιτείες οι αμφοβολίες για το εμβόλιο έχουν καθυστερήσει την πρόοδο», δήλωσε στο CNBC σχετικά με τη μετάλλαξη Δέλτα, ο James McCann, υψηλόβαθμο στέλεχος στην Aberdeen Standard Investments.

Ο S&P αφού κατέγραψε ιστορικό υψηλό κερδών στη χθεσινή συνεδρίαση, σημειώνει απώλειες της τάξης του 0,31%. Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones βρίσκεται επίσης στο κόκκινο με απώλειες 0,53%, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει οριακά κέρδη στο 0,07%.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC και Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News