Business & Finance Τετάρτη 4/08/2021, 22:05
ΔΙΕΘΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρέλαιο: Με απώλειες 3% και άνω – Ξαφνική αύξηση των αποθεμάτων

Πετρέλαιο: Με απώλειες 3% και άνω – Ξαφνική αύξηση των αποθεμάτων

Σε πτώση παραμένουν οι τιμές πετρελαίου για τρίτη συναπτή συνεδρίαση, υποχωρώντας σε χαμηλό δύο εβδομάδων στη σημερινή συνεδρίαση, μετά την απρόσμενη αύξηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ και τις ανησυχίες ότι η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα θα επηρεάσει την παγκόσμια ζήτηση για ενέργεια. Οι ανησυχίες κατάφεραν να επισκιάσουν τη γεωπολιτική ένταση στη Μέση Ανατολή που ωστόσο συγκράτησε την περαιτέρω πτώση των τιμών. 

Η τιμή brent σημείωνει πτώση κοντά 3% στα 70,25 δολάρια το βαρέλι, ενώ στη Νέα Υόρκη η τιμή αργού έκανε βουτιά στα 68 δολάρια το βαρέλι με απώλειες 3,6%. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο και για τις δύο τιμές από τις 20 Ιουλίου. 

Τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 3,6 εκατ.βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα, παρά το γεγονός ότι τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν περισσότερο του αναμενομένου. 

Πιέσεις στην αγορά πετρελαίου άσκησαν επίσης τα στοιχεία της ADP που έδειξαν ότι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ ήταν μικρότερη του αναμενομένου τον Ιούλιο, αλλά και οι δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Φέντεραλ Ριζέρβ Ρίτσαρντ Κλάριντα ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα είναι σε θέση να αρχίσει να αυξάνει τα επιτόκια το 2023. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News