Business & Finance Τρίτη 3/08/2021, 17:19
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Υποτονική έναρξη σε θερινούς ρυθμούς

Μετά τα πρώτα 45 λεπτά της συνεδρίασης ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,17%

Wall Street: Υποτονική έναρξη σε θερινούς ρυθμούς

Άνευρο είναι το ξεκίνημα που καταγράφεται σήμερα στη Wall Street με τους τρεις βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες να κινούνται με ισχνές απώλειες.

Παρά το γεγονός ότι τα εταιρικά αποτελέσματα έρχονται σωρηδόν υποδεικνύοντας μια ευρωστία στις οικονομικές καταστάσεις των αμερικανικών εταιρειών, σήμερα έκαναν ξανά την εμφάνισή του οι ανησυχίες και ο προβληματισμός για τη μετάλλαξη Δέλτα, τραβώντας προς τα κάτω τις αμερικανικές μετοχές. 

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης είδαν το φως της δημοσιότητας τα στοιχεία για τις βιομηχανικές παραγγελίες τον Ιούνιο, οι οποίες επιβραδύνθηκαν μεν έναντι του Μαΐου από το 2,3% στο 1,5%, ωστόσο ο ρυθμός ήταν υψηλότερος σε σχέση με το 1% των αναλυτών.

Πιέσεις δέχεται ο τεχνολογικός κλάδος και ιδιαίτερα οι μετοχές των εταιρειών των οποίων το αντικείμενο σχετίζεται με τα βιντεοπαιχνίδια, προερχόμενες από την Κίνα. Ο κλάδος των βιντεοπαιχνιδιών βρέθηκε εκ νέου στο στόχαστρο του Πεκίνου, με κινεζική κρατική εφημερίδα να χαρακτηρίζει τα διαδικτυακά βιντεοπαιχνίδια όπιο του μυαλού. 

Η μετοχή της Translate Bio έχει «εκτιναχθεί» περισσότερο από 29%, μετά τη συμφωνία για εξαγορά από τη γαλλική Sanofi έναντι 3,2 δισ. δολαρίων.

Μετά τα πρώτα 45 λεπτά της συνεδρίασης ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,17%, ο S&P 500 κατά 0,19%, με τον Nasdaq να σημειώνει πτώση 0,56%. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News