Business & Finance Τρίτη 3/08/2021, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Σε νέο ιστορικό υψηλό ο S&P 500

Wall Street: Σε νέο ιστορικό υψηλό ο S&P 500

Mε άνοδο έκλεισε η συνεδρίαση στη Wall Street, χάρη στη δυναμική των εταιρικών αποτελεσμάτων, με την άνοδο να καθοδηγείται κυρίως από τον κλάδο της βιομηχανίας, με αποτέλεσμα να αντισταθμιστεί η εξασθένηση του κλάδου ταξιδίων. 

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 279 μονάδες ή 0,8%, αφού όμως προς στιγμή στην αρχή της συνεδρίασης απώλεσε περισσότερες από 100 μονάδες. Με άνοδο 0,8% έκλεισε και ο δείκτης S&P 500 αγγίζοντας νέο ιστορικό υψηλό, στις 4.423,15, ενώ ο Νasdaq ενισχύθηκε 0,55%. Ο Dow απέχει μόλις 0,5% από το ιστορικό υψηλό του.  

Ο Ράντι Φρέντερικ, γενικός διευθυντής στο τμήμα συναλλαγών και παραγώγων της Schwab Center for Financial Research, εφιστά την προσοχή στους επενδυτές λέγοντας ότι τέτοιου είδους μεταβλητότητα σε ημερήσια βάση θα πρέπει να αναμένεται το επόμενο διάστημα μετά από μία τόσο δυναμική πορεία των μετοχών. Ουσιαστικά αναφέρεται στη σημερινή επιστροφή στην άνοδο μετά τις χθεσινές πιέσεις. «Ολοι γνωρίζουν ότι οι αποτιμήσεις είναι εξαιρετικά υψηλές αυτή τη στιγμή. Ο S&P 500 έχει ενισχυθεί 100% από τα χαμηλά του περυσινού Μαρτίου. Η άποψή μου είναι ότι οι μετοχές καθ΄όλη τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου θα ακολουθήσουν στενό πλαίσιο διακύμανσης με μικρές αυξομειώσεις», αναφέρει. 

Βαριά βιομηχανία, κλάδος υγείας αλλά και κάποιες μετοχές τεχνολογίας παρουσίασαν θετικές επιδόσεις στη σημερινή συνεδρίαση. Η μετοχή της Apple ενισχύθηκε 1,26%, όμως κάποια άλλα μεγάλα ονόματα όπως Netflix, Tesla και Facebook συνέχισαν να κινούνται ανοδικά, συγκρατώντας τα περαιτέρω κέρδη του Νasdaq. Πτωτικά κινήθηκε ο κλάδος αερομεταφορών και κρουαζιέρας, οι πρώτοι κλάδοι που θα πληγούν από τυχόν νέα περιοριστικά μέτρα εξαιτίας της νέας έξαρσης της πανδημίας με τη μετάλλαξη Δέλτα. 

Ο μέσος όρος των νέων κρουσμάτων στις ΗΠΑ τις τελευταίες επτά ημέρες έχει ξεπεράσει τα υψηλά του περυσινού καλοκαιριού, σύμφωνα με τα CDC. To θετικό νέο ωστόσο είναι ότι το ποσοστό των εμβολιασμένων Αμερικανών έφθασε το ορόσημο του 70%. 

Από τις μεμονωμένες μετοχές, αξιοσημείωτη ήταν η επίδοση της Robinhood, με άνοδο άνω του 20% ξεπερνώντας τα επίπεδα της αρχικής δημόσιας εγγραφής της την προηγούμενη εβδομάδα. 

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News