Business & Finance Δευτέρα 2/08/2021, 17:34
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ανοδική εκκίνηση εβδομάδας με ώθηση από κατασκευαστικές και τράπεζες

Wall Street: Ανοδική εκκίνηση εβδομάδας με ώθηση από κατασκευαστικές και τράπεζες

Με ανεβασμένη ταχύτητα έχουν εισέλθει στη νέα εβδομάδα η Wall Street, με τους τρεις βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες να καταγράφουν κέρδη. 

Μετά την πρώτη ώρα των συναλλαγών ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,57%, ο S&P 500 κατά 0,51%, με τους δύο δείκτες να βρίσκονται λιγότερο από 1% από τα ιστορικά τους υψηλά ρεκόρ, ενώ ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,45%. 

Ο κατασκευαστικός κλάδος και οι μετοχές του προσφέρουν στήριξη στο αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα, καθώς στη Γερουσία συντάσσονται οι τελευταίες λεπτομέρειες για το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών. Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί θα ξεπεράσει το 1 τρισ. δολάρια και τα έργα που θα συμπεριληφθούν αναμένεται να τονώσουν τόσο την αμερικανική οικονομία όσο και την απασχόληση. 

Με θετικό μομέντουμ έχουν περιληφθεί και οι τραπεζικές μετοχές, με τον χρηματοπιστωτικό κλάδο να έχει έρθει στο προσκήνιο σήμερα, μετά τη συμφωνία που ανακοίνωσε η Square για εξαγορά την fintech Afterpay της Αυστραλία, αντί του ποσού των 29 δισ. δολαρίων.

Ο S&P 500 ολοκλήρωσε τον Ιούλιο με κέρδη που ήταν ο έκτος διαδοχικός μήνας με θετικό πρόσημο, στο καλύτερό του σερί από το 2018.

Οι ανακοινώσεις για τα εταιρικά αποτελέσματα του β΄τριμήνου του 2021 συνεχίζονται. Μέχρι στιγμής το 88% των εταιρειών οι μετοχές των οποίων διαπραγματεύονται στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης S&P 500 από εκείνες που έχουν δημοσιεύσει τα αποτελέσματά τους έχουν ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News