Business & Finance Παρασκευή 30/07/2021, 23:00
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Wall Street: Σε πτώση λόγω Amazon – Με άνοδο όμως ο Ιούλιος

Wall Street: Σε πτώση λόγω Amazon – Με άνοδο όμως ο Ιούλιος

Mε πτώση έκλεισαν τη συνεδρίαση, αλλά όχι και το μήνα Ιούλιο, οι αμερικανικές μετοχές, με τη Wall Street να επηρεάζεται από την Amazon, η οποία προβλέπει βραδύτερο ρυθμό αύξησης των πωλήσεών της στο τρίτο τρίμηνο. 

Ο S&P 500 υποχώρησε 0,57%, παρασυρόμενος από την τεχνολογία και τον κλάδο καταναλωτικών αγαθών, ο Nasdaq έκλεισε με απώλειες 0,77%, ενώ ο Dow Jones περιορίστηκε κατά 0,47%. 

Η μετοχή του αμερικανικού κολοσσού ηλεκτρονικου εμπορίου βυθίστηκε περισσότερο από 7% όταν ανακοίνωσε ότι τα έσοδα του δεύτερου τριμήνου ήταν κατώτερα των προβλέψεων, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά εδώ και τρία χρόνια και οι πωλήσεις του θα κατεβάσουν ρυθμό τα επόμενα τρίμηνα, καθώς οι καταναλωτές θα αρχίσουν να βγαίνουν ξανά από το σπίτι για να κάνουν τις αγορές τους. 

Η Amazon παρέσυρε και άλλες εταιρείες του Διαδικτύου που είχαν παρουσιάσει εντυπωσιακές επιδόσεις στη διάρκεια των lockdowns, όπως Apple, Alphabet και Facebook. Σε πτώση 17% και η Pinterest, από τη στιγμή που ανακοίνωσε ότι απώλεσε μηνιαίους χρήστες στη διάρκεια του τριμήνου που έληξε στα τέλη Ιουνίου. 

Πάντως, ο δείκτης real estate του S&P 500, που θεωρείται «αμυντικός» κλάδος, άγγιξε για δεύτερη συνεδρίαση ενδοσυνεδριακό ιστορικό υψηλό. 

Σε επίπεδο μηνός, και οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street έκλεισαν με κέρδη, παρά την έντονη μεταβλητότητα που προκάλεσαν οι ανησυχίες για την ανάκαμψη της οικονομίας. Νasdaq και Dow ενισχύθηκαν 1% και 1,4% τον Ιούλιο, ενώ ο S&P 500 2,2%, ο οποίος κατέγραψε κέρδη για έκτο διαδοχικό μήνα. Εταιρείες κοινής ωφελείας, real estate και μετοχές τεχνολογίας ήταν οι κλάδοι που στήριξαν τον S&P 500 σε μηνιαία βάση, ενώ στον αντίποδα βρέθηκε η ενέργεια και ο τομέας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. 

Στο μέτωπο της οικονομίας, τα νέα στοιχεία έδειξαν ότι οι καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ αυξήθηκαν περισσότερο του αναμενομένου τον Ιούνιο, παρότι ο ετήσιος πληθωρισμός ξεπεράσε το στόχο 2% της Fed. Οι επενδυτές «χώνεψαν» με ευκολία τα στοιχεία για έναν από τους βασικούς δείκτες του πληθωρισμού που έδειξε μεγαλύτερη του αναμενομένου άνοδο, 3,5% τον Ιούνιο και τον οποίο παρακολουθεί στενά η Φέντεραλ Ριζέρβ.

moneyreview.gr 
  

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News