Business & Finance Πέμπτη 29/07/2021, 23:00
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Wall Street: Με άνοδο αλλά κάτω από τα ιστορικά υψηλά

Wall Street: Με άνοδο αλλά κάτω από τα ιστορικά υψηλά

Mε άνοδο έκλεισε τη συνεδρίαση η Wall Street, αν και οι δείκτες δείκτες S&P 500 και Dow Jones δεν κατάφεραν να παραμείνουν στα ιστορικά υψηλά τους που άγγιξαν πριν τον κλείσιμο. 

O Dow Jones ενισχύθηκε 0,44% ή 153 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 0,41%, με τους δύο δείκτες να αγγίζουν ενδοσυνεδριακά ιστορικά υψηλά. Με άνοδο, έστω και οριακή, έκλεισε και ο Νasdaq της τάξης του 0,11%, επηρεαζόμενος από την πτώση της μετοχής του Facebook και της PayPal. 

H μετοχή των Facebook και PayPal υπχώρησε 4% και 6,2% αντίστοιχα, καθώς και οι δύο εταιρείες προειδοποίησαν για σημαντική επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης των κερδών τους. Η μετοχή της Robinhood, ενώ άρχισε να διαπραγματεύεται στα 38 δολάρια η μετοχή της στο ντεμπούτο της στο Nasdaq, η μετοχή της έκλεισε 8% χαμηλότερα στα 34,82 δολάρια. 

Οι «ευαίσθητοι» στις προοπτικές της οικονομίας τομείς, όπως χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, πρώτες ύλες και ενέργεια ήταν αυτοί που καθοδήγησαν τα κέρδη του S&P 500. Επιπλέον, ο επιμέρους δείκτης για το real estate του S&P 500 άγγιξε ενδοσυνεδριακά ιστορικό υψηλό. Μία ημέρα νωρίτερα, η Fed τόνισε ότι «υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα» να περικοπούν οι αγορές ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων ύψους 40 δισ.δολαρίων μηνιαίως ενωρίτερα από τις αντίστοιχες αγορές ύψους 80 δισ.δολαρίων των κρατικών ομολόγων. 

Από τις εταιρείες που ανακοίνωσαν αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου, ξεχώρισε η Ford με τη μετοχή της να ενισχύεται 4%, αφότου η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις της για την φετινή οικονομική χρήση. 

Στο μέτωπο της οικονομίας, οι επενδυτές «απορρόφησαν» με σχετική ευκολία τα νέα στοιχεία που ήταν κατώτερα των προσδοκιών. Η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε σταθερά στο δεύτερο τρίμηνο, επαναφέροντας τον ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ στα προ της πανδημίας επίπεδα, αν και ο ρυθμός αύξησης ήταν βραδύτερος σε σχέση με τις προβλέψεις των αναλυτών. 

Επίσης, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν στις 400.000 την εβδομάδα που έκλεισε στις 24 Ιουλίου, αριθμός διπλάσιος από τον προ πανδημίας μέσο όρο και υψηλότερος από τις προβλέψεις των αναλυτών. 

Οπως εξηγεί ο Κρεγκ Ερλαμ, αναλυτής της Oanda, τα κατώτερα του αναμενομένου στοιχεία για το αμερικανικό ΑΕΠ οφείλονται στη μείωση των αποθεμάτων και γι΄αυτό δεν είναι κάτι ιδιαίτερα ανησυχητικό. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News