Business & Finance Παρασκευή 30/07/2021, 16:49
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Θορυβημένοι οι επενδυτές από την αστοχία της Amazon στις προβλέψεις

Wall Street: Θορυβημένοι οι επενδυτές από την αστοχία της Amazon στις προβλέψεις

Προς το κόκκινο κλίνουν σήμερα οι αμερικανικές αγορές, έπειτα από τα απογοητευτικά αποτελέσματα τριμήνου της Amazon, τα οποία κοινοποιήθηκαν χθες αργά το βράδυ. Ωστόσο, ενδέχεται να μετριαστούν οι απώλειες χάρη στα θετικά στοιχεία περί καταναλωτικών δαπανών στις ΗΠΑ που εκδόθηκαν σήμερα και δείχνουν σταθερή ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας.

Για πρώτη φορά τα τελευταία τρία χρόνια, η Amazon αστόχησε στις προβλέψεις για τα έσοδα του πρώτου τριμήνου και έδωσε πιο ήπιες προβλέψεις για το επόμενο διάστημα. Παράλληλα, αρνητική έκπληξη προκάλεσαν και τα αποτελέσματα τριμήνου της Pinterest, καθώς ανακοίνωσε ότι την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου ο αριθμός των χρηστών ανά μήνα μειώθηκε.

Οι ειδήσεις αυτές ήταν αρκετές, ώστε βέβαια να επηρεάσουν αρνητικά τις μετοχές των δύο εταιρειών – με την Amazon να υποχωρεί έως και 6,4% πριν το άνοιγμα των χρηματιστηρίων και την Pinterest κατά 21% -, αλλά και το γενικό κλίμα των επενδυτών. Μάλιστα, φαίνεται πως συμπαρασύρουν την Netflix, την Alphabet (μητρική της Google) και τη Facebook, οι οποίες έχουν κοινοποιήσει πολύ ικανοποιητικά οικονομικά αποτελέσματα.

«Οι προσδοκίες γενικά ήταν αρκετά υψηλές όσον αφορά τα έσοδα των επιχειρήσεων και ο λόγος για τον οποίο βλέπουμε κάποιες από αυτές τις μετοχές να υποχωρούν παρά τα θετικά αποτελέσματα είναι επειδή ο κόσμος αναμένει τεράστια ανάπτυξη, η οποία για να είμαι ειλικρινής είναι υπερβολή», δήλωσε στο Reuters επί του θέματος ο Randy Frederick, υψηλόβαθμο στέλεχος στην Charles Schwab.

Αυτή τη στιγμή, ο Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,66%, o S&P 500 απώλειες 0,32% και ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones οριακά κέρδη 0,02%.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι οι ανησυχίες μετριάσθηκαν χάρη στην αύξηση των καταναλωτικών δαπανών στις ΗΠΑ τον Ιούλιο σε σχέση με τον Ιούνιο. Βέβαια, η αύξηση αυτή αντικατοπτρίζει εν μέρει την άνοδο του πληθωρισμού. «Ο κόσμος προφανώς ανησύχησε χθες το βράδυ, όταν η Amazon αστόχησε στις προβλέψεις της, αλλά οι δαπάνες ακόμα γίνονται, απλώς μεταφέρθηκαν από online σε υπηρεσίες δια ζώσης», σχολίασε στο Reuters ο Thomas Hayes, υψηλόβαθμο στέλεχος στην Great Hill Capital LLC.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters και CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News