Business & Finance Δευτέρα 27/09/2021, 15:29
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Facebook: Τέλος το project του Instagram Kids

Facebook: Τέλος το project του Instagram Kids

Υπό πίεση βρίσκεται η μετοχή της Facebook στην προ-αγορά του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, μετά την απόφαση του κολοσσού να σταματήσει το project για Instagram αποκλειστικά για παιδιά.

«Παρότι πιστεύουμε ότι το Instagram Kids είναι κάτι σωστό, θα επαναξιολογήσουμε το project σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Θα συνεχίσουμε να εστιάζουμε στην ασφάλεια των εφήβων και στην επέκταση της γονικής εποπτείας» γνωστοποίησε η Facebook, μητρική εταιρεία του Instagram.

Το προηγούμενο διάστημα, ο κολοσσός των social media είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να δημιουργήσει ένα νέο Instagram, το οποίο θα απευθύνεται αποκλειστικά στα παιδιά ηλικίας έως 13 ετών.

Ωστόσο, το εν λόγω project προκάλεσε την άμεση αντίδραση τόσο των ίδιων των χρηστών – γονέων, όσο και των εκπροσώπων της πολιτικής και δικαστικής εξουσίας των ΗΠΑ.

«Η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να είναι επιζήμια για την υγεία και την ευημερία των παιδιών, τα οποία δεν είναι προετοιμασμένα για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις των λογαριασμών στα social media» επισήμαναν πρόσφατα 40 Γενικοί Εισαγγελείς από διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ.

Μετά τον τερματισμό των σχεδίων για το Instagram Kids, η μετοχή της Facebook στην προ-αγορά της Wall Street υποχώρησε κατά 1% και διαμορφώθηκε στα 349 δολάρια.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News