Business & Finance Δευτέρα 10/05/2021, 18:24
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών για το Instagram και τα παιδιά

«Το Facebook ιστορικά έχει αποτύχει να προστατεύσει την ευημερία των παιδιών στις πλατφόρμες του»

ΗΠΑ: Παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών για το Instagram και τα παιδιά

Έκκληση προς τον διευθύνοντα σύμβουλο του Facebook Μαρκ Ζάκερπμπερκ, απηύθυναν 40 γενικοί εισαγγελείς από διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ, ζητώντας να μην προχωρήσει με τα σχέδια για την κυκλοφορία μιας έκδοσης του Instagram για παιδιά κάτω των 13 ετών.

«Η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να είναι επιζήμια για την υγεία και την ευημερία των παιδιών, τα οποία δεν είναι προετοιμασμένα για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις των λογαριασμών στα social media», αναφέρεται στην επιστολή. «Επιπλέον, το Facebook ιστορικά έχει αποτύχει να προστατεύσει την ευημερία των παιδιών στις πλατφόρμες του», υπογραμμίζει η επιστολή. 

Η επιστολή, την οποία έχουν υπογράψει οι γενικοί εισαγγελείς της Νέας Υόρκης, του Τέξας, της Καλιφόρνιας, της Μασαχουσέτης, της Νεμπράσκα, του Μίσιγκαν, του Οχάιο, της Γιούτα, του Βερμόντ και του Κεντάκι, τονίζει πως «φαίνεται ότι το Facebook δεν ανταποκρίνεται σε κάποια ανάγκη, αλλά αντιθέτως δημιουργεί μία, καθώς αυτή η πλατφόρμα απευθύνεται κυρίως σε παιδιά που διαφορετικά δεν διαθέτουν ή δεν θα είχαν λογαριασμό στο Instagram». 

Οι αναφορές των μέσων ενημέρωσης από το 2019 έδειξαν ότι η εφαρμογή Messenger Kids του Facebook, που προορίζεται για παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών, «περιείχε ένα σημαντικό ελάττωμα στον σχεδιασμό, που επέτρεψε στα παιδιά να παρακάμψουν τους περιορισμούς στις διαδικτυακές αλληλεπιδράσεις και να συμμετάσχουν σε ομαδικές συνομιλίες με ξένους που δεν είχαν εγκριθεί από τους γονείς των παιδιών», σημειώνεται στην επιστολή. 

Την ίδια έκκληση προς τον Ζάκερμπεργκ, απηύθυνε τον Απρίλιο η Εκστρατεία για την Παιδική Ηλικία Χωρίς Εμπόριο, ζητώντας να μην προχωρήσει τα σχέδιά του για το Instagram για μικρά παιδιά, υποστηρίζοντας ότι τα θέτει σε «μεγάλο κίνδυνο».

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News