Business & Finance Τρίτη 22/06/2021, 22:17
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Facebook: Διευρύνει τη λειτουργία Shops στο WhatsApp

Διερευνά επίσης τρόπους χρήσης της επαυξημένης πραγματικότητας

Facebook: Διευρύνει τη λειτουργία Shops στο WhatsApp

Την διάθεση της λειτουργίας «Shops» στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp ανακοίνωσε το Facebook, όπως και στο Marketplace στην πλατφόρμα του, σύμφωνα με τη σημερινή του ανακοίνωση, καθώς το μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης επιθυμεί να διευρύνει τις λειτουργίες του. 

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο Μαρκ Ζάκερμπερκ, το Facebook θα εισαγάγει επίσης εξατομικευμένες διαφημίσεις σε αυτήν την υπηρεσία αγορών.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, μετά από ένα χρόνο που εισήγαγε τη λειτουργία Shops ως έναν τρόπο για τους χρήστες να βρίσκουν και να αγοράζουν προϊόντα στο Facebook και το Instagram, πλέον διαθέτει περίπου 1,2 εκατομμύρια ενεργά καταστήματα τον μήνα στην πλατφόρμα του.

Τους επόμενους μήνες θα λανσάρει ένα εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης που θα ονομάζεται «Visual Search», ούτως ώστε οι χρήστες που ψωνίζουν στο Instagram να μπορούν να επιλέγουν αντικείμενα και να βρίσκουν παρόμοια προϊόντα στο Shops.

Το Facebook διερευνά επίσης τρόπους χρήσης της επαυξημένης πραγματικότητας, όπου οι χρήστες θα μπορούν να δοκιμάζουν αντικείμενα, ακόμη και από διαφημίσεις, όπως αποκάλυψε ο Ζάκερμπεργκ. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News