Business & Finance Παρασκευή 4/06/2021, 13:37
BUSINESS & FINANCE

Facebook: Έρευνα για παραβίαση του ανταγωνισμού ανοίγουν Ε.Ε. και Βρετανία

Facebook: Έρευνα για παραβίαση του ανταγωνισμού ανοίγουν Ε.Ε. και Βρετανία

Επίσημη έρευνα αντιτράστ άνοιξαν οι ευρωπαϊκές και βρετανικές αρχές κατά της Facebook, προκειμένου να διαπιστώσουν ένα ο γίγαντας των social media πλήττει τον ανταγωνισμό στη διαφημιστική αγορά.

Συγκεκριμένα, οι αρχές θα διερευνήσουν εάν το Facebook παραβιάζει τους όρους του ανταγωνισμού, χρησιμοποιώντας δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει από διαφημιστικές, προκειμένου να τις ανταγωνιστεί στο κομμάτι των διαφημίσεων.

Είναι η πρώτη φορά που οι ευρωπαϊκές αρχές ανταγωνισμού κλιμακώνουν μία υπόθεση σε αυτό το επίπεδο έναντι του Facebook. Ως γνωστόν, στο στόχαστρο αντίστοιχων ερευνών βρίσκονται ήδη  η Google, η Apple και η Amazon.

Στο παρελθόν, η Ε.Ε. είχε επιβάλει στην Facebook πρόστιμο για την αποτυχία της να δώσει σωστές πληροφορίες κατά την εξέταση της εξαγοράς του WhatsApp.

«Το Facebook συγκεντρώνει τεράστιες ποσότητες δεδομένων πάνω στις δραστηριότητες των χρηστών του κοινωνικού δικτύου του και πέρα από αυτό», είπε η επίτροπος Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ.

«Η έρευνα θα κοιτάξει λεπτομερώς το εάν αυτά τα στοιχεία δίνουν στο Facebook ένα άδικο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, ειδικά στον τομέα των online διαφημίσεων, όπου ο κόσμος αγοράζει και πουλάει προϊόντα κάθε μέρα», πρόσθεσε.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News