Business & Finance Πέμπτη 6/05/2021, 16:32
BUSINESS & FINANCE

Κανόνες ευγενείας στο Twitter

H πλατφόρμα βάζει φρένο στους «haters»

Κανόνες ευγενείας στο Twitter

Το Twitter ενθαρρύνει τώρα τους χρήστες του να ξανακοιτάξουν και να αναθεωρήσουν «πιθανώς επιβλαβείς ή προσβλητικές» απαντήσεις, σε μία προσπάθεια να περιορίσει το υβριστικό περιεχόμενο που ανθεί στην πλατφόρμα.

Η εταιρεία άρχισε να δοκιμάζει τη νέα λειτουργία πέρυσι και διαπίστωσε ότι αυτές οι παραινέσεις μειώνουν τις προσβλητικές απαντήσεις. Συγκεκριμένα, το 34% των χρηστών που τις έλαβαν αναθεώρησαν την αρχική τους απάντηση ή αποφάσισαν να μην απαντήσουν καθόλου.

Αφότου έλαβαν την παραίνεση μία φορά, οι χρήστες έγραψαν κατά 11% λιγότερες προσβλητικές απαντήσεις στη συνέχεια. Και παράλληλα, είχαν μειωμένες πιθανότητες να γίνουν αποδέκτες υβριστικών tweets.

Όμως όπως φαίνεται, οι νέοι κανόνες ευγενείας του Twitter επιτρέπουν στους χρήστες να βρίζουν τους φίλους τους. Σύμφωνα με την εταιρεία, η νέα λειτουργία είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να λαμβάνει υπόψη της τη σχέση ανάμεσα στον λογαριασμό που τουιτάρει και εκείνον που απαντά.

«Εάν δύο λογαριασμοί ακολουθούν και απαντούν ο ένας στον άλλο συχνά, υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να έχουν καλύτερη κατανόηση του προτιμητέου τόνου επικοινωνίας», αναφέρει το Twitter.

Οι πλατφόρμες των social media αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια έντονο πρόβλημα με τις υβριστικές, κακοποιητικές και εκφοβιστικές συμπεριφορές. Από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο, το Twitter απομάκρυνε πιθανώς προσβλητικό περιεχόμενο από 1,9 εκατ. λογαριασμούς και ανέστειλε 925.700 λογαριασμούς για την παραβίαση των κανονισμών της πλατφόρμας.

Η συζήτηση γύρω από τη διαχείριση του περιεχομένου στα social media έχει γίνει πιο έντονη, έπειτα και από την απόφαση του Twitter και του Facebook να απαγορεύσουν τους λογαριασμούς του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, με το σκεπτικό ότι υποκίνησε την εισβολή του όχλου στο Καπιτώλιο, την 6η Ιανουαρίου. Πάντως, ενώ πολλοί πιστεύουν ότι οι πλατφόρμες θα πρέπει να είναι πιο επιθετικές στην αστυνόμευση του υβριστικού περιεχομένου και των fake news, κάποιοι θεωρούν την απαγόρευση του Τραμπ σαν μία πράξη πολιτικής λογοκρισίας.

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News