Business & Finance Δευτέρα 27/03/2023, 18:53
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα δικαστήρια η Binance και ο CEO της – Κατηγορίες για παραβίαση των κανόνων της αμερικανικής αγοράς

Στα δικαστήρια η Binance και ο CEO της – Κατηγορίες για παραβίαση των κανόνων της αμερικανικής αγοράς

Αγωγή κατά της Binance και του διευθύνοντος συμβούλου της, Changpeng Zhao, άσκησε η αμερικανική Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Προθεσμιακών Συμβολαίων Παραγώγων (CFTC) για παραβίαση των κανόνων συναλλαγών και παραγώγων.

Η CFTC κατηγορεί το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο για εσφαλμένη καταγραφή των υποχρεώσεών της και κατά συνέπεια παράκαμψη των σχετικών κανόνων. Σημειώνεται πως η επιτροπή έχει ξεκινήσει τη διενέργεια σχετικών ερευνών από το 2021.

Ταυτόχρονα όμως μία σειρά αμερικανικών οντοτήτων ερευνούν τις δραστηριότητες της Binance. Στο πλαίσιο αυτό, οι αρμόδιες ομοσπονδιακές αρχές εξετάζουν μεταξύ άλλων κατά πόσο ακολουθεί το πλαίσιο για την αποφυγή των πρακτικών ξεπλύματος μαύρου χρήματος, ενώ η επιτροπή κεφαλαιαγοράς ερευνά εάν το ανταλλακτήριο υποστηρίζει τις συναλλαγές μη καταχωρημένων τίτλων.

Η αγορά κρυπτονομισμάτων, η οποία ενισχύεται σημαντικά της τελευταίες ημέρες, αντέδρασε έντονα στην είδηση της αγωγής, με το Bitcoin να υποχωρεί κατά 3,22% στα 26.898 δολάρια λίγο πριν τις 7 μ.μ. ώρα Ελλάδος. Συνολικά, η αποτίμηση της αγοράς διολισθαίνει αυτή την ώρα κατά σχεδόν 3% και ανέρχεται στο 1,13 τρισ. δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία του CoinMarketCap.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης:

Bitcoin: Έγινε ψηφιακός χρυσός; Οι προβλέψεις για 100.000 και 1 εκατ. δολάρια

Τα cryptos πέρασαν το stress test των τραπεζών – Και τώρα;

Πόσοι Έλληνες επενδύουν σε κρυπτονομίσματα;

Ο βασιλιάς πέθανε, ζήτω ο βασιλιάς: Ποιος είναι ο «CZ» που θα σώσει το crypto

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News