Business & Finance Παρασκευή 13/01/2023, 18:07
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Trump Organization: Πρόστιμο 1,6 εκατ. στην επιχειρηματική αυτοκρατορία του Τραμπ

Trump Organization: Πρόστιμο 1,6 εκατ. στην επιχειρηματική αυτοκρατορία του Τραμπ

Πρόστιμο ύψους 1,6 εκατ. δολαρίων επιβλήθηκε στον επιχειρηματικό κολοσσό του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για φορολογική απάτη και άλλα εγκλήματα. Ο λόγος για την Trump Organization, η οποία βρισκόταν επί χρόνια στο μικροσκόπιο των αρμόδιων αμερικανικών αρχών λόγω υποψιών για διευκόλυνση ορισμένων κορυφαίων στελεχών της για φοροαποφυγή.

Ειδικότερα, το αρμόδιο δικαστήριο της Νέας Υόρκης απεφάνθη ότι και οι δύο θυγατρικές της Trump Organization θα πρέπει να καταβάλουν το μέγιστο δυνατό πρόστιμο στο πλαίσιο των νόμων της πολιτείας. Τον περασμένο μήνα κρίθηκαν ένοχες για 17 κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης φορολογικής απάτης, πλαστογράφησης εταιρικών αρχείων και συνωμοσία, στο πλαίσιο ενός «σαρωτικού και παράτολμου» εγχειρήματος – όπως το αποκάλεσαν οι εισαγγελείς – για παράνομη αποζημίωση στελεχών. Πρόκειται για την πρώτη ποινική καταδίκη των εταιρειών του Τραμπ.

Ένας εκ των ενόχων ήταν και ο οικονομικός διευθυντής της Trump Organization, ο 75χρονος Άλεν Βάισελμπεργκ, ο οποίος συμφώνησε να συνεργαστεί με τις αρχές σε βάρος του εργοδότη του. Η εισαγγελία του Μανχάταν κατέληξε ότι ο Βάισελμπεργκ έλαβε τουλάχιστον 1,7 εκατ. δολάρια σε παράνομες αποζημιώσεις σε βάθος τουλάχιστον 10 ετών. Τα χρήματα διανεμήθηκαν σε μορφή ενοικίων για πολυτελή διαμερίσματα, έπιπλα, αυτοκίνητα Mercedes για τον ίδιο και τη σύζυγό του, έξοδα για πάρκινγκ και δίδακτρα για τα ιδιωτικά σχολεία των εγγονών του, όπως δήλωσαν οι αρχές.

Ο Βάισελμπεργκ, ο οποίος εργαζόταν για την οικογένεια Τραμπ από το 1973, καταδικάστηκε αυτή την εβδομάδα σε πέντε μήνες φυλάκισης.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Τραμπ: Στη δημοσιότητα οι φορολογικές δηλώσεις του – Ζητούσε φοροαπαλλαγές, δήλωνε ζημίες

Έρευνα του Κογκρέσου: Ο Τραμπ υποκίνησε όχλο υποστηρικτών του να επιτεθεί στο Καπιτώλιο

ΗΠΑ Κογκρέσο: Η επιτροπή έρευνας εισηγείται τη δίωξη του Ντόναλντ Τραμπ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News