ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Goldman Sachs: Υψηλότερα ο πήχυς για τις ελληνικές τράπεζες – Οι 3 λόγοι

Goldman Sachs: Υψηλότερα ο πήχυς για τις ελληνικές τράπεζες – Οι 3 λόγοι

Σε αύξηση των τιμών-στόχου για τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών, κατά 9% κατά μέσο όρο, προχωρά η Goldman Sachs, έπειτα από τα καλύτερα των προβλέψεων αποτελέσματα του κλάδου για το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Ο οίκος συστήνει την αγορά της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank, ενώ τηρεί ουδέτερη στάση απέναντι στην Eurobank και την Τράπεζα Πειραιώς.

Ειδικότερα, για την Εθνική Τράπεζα η νέα τιμή-στόχος τίθεται στα 4,1 ευρώ (από 3,95 ευρώ), για τη Eurobank στα 1,04 ευρώ (από 0,92 ευρώ), για την Alpha Bank στα 1,19 ευρώ (από 1,07 ευρώ) και για την Πειραιώς στα 0,96 ευρώ (από 0,84 ευρώ).

Όπως σημειώνει η Goldman Sachs, η αντίδραση της αγοράς στα αποτελέσματα των τραπεζών για το δεύτερο τρίμηνο ήταν θετική, με τις μετοχές να ενισχύονται κατά 15% τον τελευταίο μήνα.

Ο οίκος αποδίδει την εξέλιξη σε τρεις παράγοντες:

– Καλύτερες των προβλέψεων επιδόσεις στα έσοδα από τόκους και την επέκταση των εξυπηρετούμενων δανείων.

– Ευνοϊκές τάσεις στην ποιότητα ενεργητικού.

– Βελτιωμένοι κεφαλαιακοί δείκτες.

Στις επιμέρους τράπεζες, την ισχυρότερη αύξηση των δανείων εμφάνισαν η Eurobank και η Πειραιώς, τη σημαντικότερη βελτίωση στα κέρδη προ φόρων από βασικές λειτουργίες η Εθνική και η Πειραιώς, ενώ τη μεγαλύτερη βελτίωση στον δείκτη κεφαλαίων CET1 εμφάνισε η Alpha Bank.

Μετά από αυτά, η Goldman Sachs αναβαθμίζει τις προβλέψεις της για τα κέρδη ανά μετοχή κατά 6% κατά μέσο όρο για το 2023-2024, αντανακλώντας τις καλύτερες των προβλέψεων τάσεις του δεύτερου τριμήνου και τις αναβαθμισμένες προβλέψεις των διοικήσεων.

Διαβάστε επίσης: 

Σήμα για πωλήσεις από την Credit Suisse: Υποβαθμίζει τα χρηματιστήρια σε underweight

Deutsche Bank: Υποβαθμίζει τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σε neutral

ABN Amro: Έρχεται χειμώνας στην Ευρώπη – Αναπόφευκτη η ύφεση

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News