Business & Finance Παρασκευή 26/08/2022, 12:11
BUSINESS & FINANCE

Deutsche Bank: Υποβαθμίζει τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σε neutral

Deutsche Bank: Υποβαθμίζει τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σε neutral

Στην υποβάθμιση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων προχωρά η Deutsche Bank έπειτα από το καλοκαιρινό ράλι-ανάκαμψης. Ο γερμανικός επενδυτικός οίκος επισημαίνει ότι ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro Stoxx 50 κινείται πλέον πάνω από την τιμή-στόχο των 3.640 μονάδων που έχει θέσει για το τέλος τους έτους (στις 3.682 μονάδες σήμερα), για αυτό και υποβαθμίζει τις μετοχές σε «neutral».

Οι κίνδυνοι επισκιάζουν τις πιθανές θετικές εξελίξεις, σημειώνουν οι αναλυτές της Deutsche Bank. Συγκεκριμένα, μερικοί από τους θετικούς παράγοντες που οδήγησαν τους επενδυτές να επιστρέψουν στα χρηματιστήρια ήταν η πτώση στις αποδόσεις των ομολόγων, η ανάκαμψη της κινεζικής οικονομίας από τα χαμηλά το δεύτερου τριμήνου, η καλύτερη των προβλέψεων περίοδος ανακοίνωσης των εταιρικών αποτελεσμάτων και οι χαμηλές αποτιμήσεις P/E.

Όμως τώρα, το αφήγημα γίνεται λιγότερο αισιόδοξο. Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων ξεπερνούν και πάλι το φράγμα του 3% και η αμερικανική καμπύλη εμφανίζει το μεγαλύτερο inversion  από το 2000.

Η Κίνα πράγματι εμφάνισε ισχυρή ανάκαμψη από τα πολύ αδύναμα στοιχεία ανάκαμψης του δεύτερο τριμήνου, αλλά δεν μπόρεσε να κρατήσει το θετικό momentum.

Επιπλέον, η επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρώπη αυξάνει τον κίνδυνο αρνητικών αναθεωρήσεων στις προσδοκίες για τα εταιρικά κέρδη.

Άλλωστε, η Deutsche Bank προβλέπει μια ήπια ύφεση στην Ευρώπη για τα επόμενα τρίμηνα και βλέπει σημαντικούς κινδύνους για ακόμα χειρότερες επιδόσεις, στην περίπτωση που η ενεργειακή κρίση επιδεινωθεί, με σοβαρές ελλείψεις.

Διαβάστε επίσης: 

Morgan Stanley: Υποβαθμίζει τις προβλέψεις της για την Ευρωζώνη

Morgan Stanley: Μετά από 12 χρόνια, συστήνει επενδύσεις σε μετρητά έναντι των μετοχών

BofA: Θα συνεχιστεί το bear market rally; Τι λένε οι διαχειριστές 836 δισ. δολαρίων

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News