ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

JP Morgan για ελληνικές τράπεζες: Επιστροφή στην κανονικότητα αλλά και περιθώρια ανόδου έως 78%

JP Morgan για ελληνικές τράπεζες: Επιστροφή στην κανονικότητα αλλά και περιθώρια ανόδου έως 78%

Παρότι έρχονται πιο κοντά στην κανονικότητα, οι ελληνικές τράπεζες εξακολουθούν να εμφανίζουν ιδιότυπα χαρακτηριστικά που μπορούν να στηρίξουν το επενδυτικό case και άρα τις επιδόσεις των μετοχών τους τα επόμενα χρόνια, σημειώνει η JP Morgan σε σημερινή της έκθεση, με την οποία ξεχωρίζει την Eurobank ως top pick, διατηρεί overweight θέσεις σε Εθνική και Alpha και δηλώνει ουδέτερη απέναντι στην Τράπεζα Πειραιώς.

Οι τιμές-στόχοι που δίνει ο οίκος προβλέπουν περιθώρια ανόδου έως και 78% για τη Eurobank (στα 1,6 ευρώ), 53% για την Alpha Bank (στα 1,50 ευρώ), 43% για την Τράπεζα Πειραιώς (στα 1,80 ευρώ) και 33% για την Εθνική (στα 4,5 ευρώ).

JP Morgan για ελληνικές τράπεζες: Επιστροφή στην κανονικότητα αλλά και περιθώρια ανόδου έως 78%-1

Η JP Morgan εκτιμά ότι η στήριξη για τις μετοχές θα προέλθει τα επόμενα χρόνια από τους εξής παράγοντες:

  • Την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, η οποία αφήνει πίσω της τη «χαμένη δεκαετία» και μπαίνει σε μία πολυετή περίοδο υψηλότερης ανάπτυξης. Η JP Morgan εκτιμά ότι ο μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης των δανείων στις τέσσερις συστημικές τράπεζες θα φτάσει στο 15% έως το 2024 (από 8% το 2019).

JP Morgan για ελληνικές τράπεζες: Επιστροφή στην κανονικότητα αλλά και περιθώρια ανόδου έως 78%-2

  • Την απόδοση ιδίων κεφαλαίων ROTE, που αναμένεται να διαμορφωθεί υψηλότερα από τις προβλέψεις της αγοράς, καθώς όλες οι τράπεζες «βλέπουν» ROTE πάνω από το 10% αλλά το consensus κινείται στο 8-9%.

JP Morgan για ελληνικές τράπεζες: Επιστροφή στην κανονικότητα αλλά και περιθώρια ανόδου έως 78%-3

  • Την διανομή κεφαλαίου, την οποία η JP Morgan χαρακτηρίζει σαν ένα ρεαλιστικό σενάριο, καθώς υπολογίζει ότι τα κέρδη στηρίζουν πληρωμή έως και 30%, που θα μεταφραζόταν σε απόδοση 5% για τη Eurobank και 3,5% για την Εθνική το 2023.

JP Morgan για ελληνικές τράπεζες: Επιστροφή στην κανονικότητα αλλά και περιθώρια ανόδου έως 78%-4

  • Διάφορους παράγοντες ειδικούς ανά τράπεζα, όπως οι διεθνείς δραστηριότητες της Eurobank ή η κεφαλαιακή θέση της Εθνικής.

 

  • Το γεγονός ότι οι ελληνικές τράπεζες εδρεύουν στην Ευρωζώνη, αλλά ανήκουν στον MSCI EM Index, άρα μπορούν να προσελκύσουν τόσο επενδυτές που τοποθετούνται στην Ευρώπη όσο και εκείνους που δραστηριοποιούνται στις αναδυόμενες αγορές

Διαβάστε επίσης: 

Moody’s: Θετικές οι προοπτικές των ελληνικών τραπεζών

Jefferies: Bullish για την Ελλάδα – Ο δείκτης που την κάνει αισιόδοξη

BofA: Βλέπει ανάπτυξη μόλις 2,6% στην Ελλάδα φέτος – Το σοκ δεν θα είναι προσωρινό

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News