ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αναβαθμίζει τις ελληνικές τράπεζες η Moody’s

Αναβαθμίζει τις ελληνικές τράπεζες η Moody’s

Στην αναβάθμιση πέντε ελληνικών τραπεζών προχωρά η Moody’s, διατηρώντας μάλιστα θετικές προοπτικές, κάτι που σημαίνει ότι ετοιμάζει και άλλες αναβαθμίσεις. Πρόκειται για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες (Εθνική, Eurobank, Alpha Bank και Τρ. Πειραιώς) και την Attica Bank. 

Ειδικότερα, η Moody’s αναβαθμίζει τις Εθνική και Eurobank Ba3 από B2, την Alpha Bank σε B1 από B2 και την Τρ. Πειραιώς σε B2 από B3. Όλες οι προοπτικές είναι θετικές. 

Επίσης, αναβαθμίζει την Attica Bank σε Caa2 από Caa3 με θετικές προοπτικές.

Η αξιολόγηση της Παγκρήτιας Τράπεζας επιβεβαιώνεται στο Caa2, με αναβάθμιση των προοπτικών σε θετικές.

Ο οίκος αποδίδει τις αναβαθμίσεις στη βελτίωση του μακροοικονομικού προφίλ της Ελλάδας καθώς και στη βελτίωση της ποιότητας ενεργητικού και της κερδοφορίας των τραπεζών, λόγω των καλύτερων λειτουργικών και πιστωτικών συνθηκών όπως και της συνεχιζόμενης υλοποίησης των σχεδίων αναδιάρθρωσης.

Στην περίπτωση της Attica Bank, η αναβάθμιση αποδίδεται στην πρόσφατη αύξηση κεφαλαίων.

Η Moody’s εκτιμά ότι οι τράπεζες θα συνεχίσουν να βελτιώνουν το πιστωτικό προφίλ τους τους επόμενους 12-18 μήνες καθώς και ότι θα είναι σε καλή θέση να αντιμετωπίσουν τα όποια νέα προβληματικά δάνεια προκύψουν ως αποτέλεσμα της πανδημίας και της τελευταίας αύξησης του πληθωρισμού.

Διαβάστε επίσης: 

Τράπεζες: Τι θα κερδίσουν από την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας

S&P: «Ψήφος εμπιστοσύνης» για τις ελληνικές τράπεζες

Υποβαθμίζει τις τράπεζες η Morgan Stanley – Επιφυλακτική για τις αγορές

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News