Business & Finance Τρίτη 30/08/2022, 13:58
BUSINESS & FINANCE

Σήμα για πωλήσεις από την Credit Suisse: Υποβαθμίζει τα χρηματιστήρια σε underweight

Σήμα για πωλήσεις από την Credit Suisse: Υποβαθμίζει τα χρηματιστήρια σε underweight

Στην υποβάθμιση των χρηματιστηρίων προχωρά η Credit Suisse, συστήνοντας στους επενδυτές να μειώσουν τις θέσεις τους στις μετοχές σε underweight, αφότου οι κεντρικοί τραπεζίτες έδωσαν σήμα για υψηλότερα επιτόκια στο Jackson Hole, στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν τον πληθωρισμό.

Οι αναλυτές του ελβετικού επενδυτικού οίκου αποκλείουν πλέον το ενδεχόμενο μίας «dovish» στροφής της Federal Reserve και των άλλων κεντρικών τραπεζών. Στο πλαίσιο αυτό, η Credit Suisse τονίζει ότι οι αγορές είναι πια αντιμέτωπες με την επιβράδυνση της ανάπτυξης, την αύξηση του κινδύνου της ύφεσης και τον αυξημένο πληθωρισμό. «Οι επόμενοι μήνες πιθανότατα θα είναι επώδυνοι», αναφέρει ο οίκος.

Οι traders περίμεναν ότι η Fed θα δώσει σήμα επιβράδυνσης της νομισματικής της σύσφιγξης στο Jackson Hole, με αποτέλεσμα ο MSCI World Index να σημειώσει ράλι ανάκαμψης 13% από τα χαμηλά του Ιουνίου έως τα υψηλά του Αυγούστου. Όμως, αφότου η ομιλία του προέδρου της Fed, Jerome Powell ακύρωσε τις όποιες ελπίδες για στροφή στην πιο χαλαρή πολιτική, τα χρηματιστήρια διεθνώς παραδόθηκαν σε ένα sell off.

Σημειώνεται ότι αυτή είναι η δεύτερη υποβάθμιση των μετοχών από την Credit Suisse σε λιγότερο από έναν μήνα. Οι αναλυτές του οίκου εκμεταλλεύτηκαν το καλοκαιρινό ράλι για να μειώσουν τις θέσεις των χαρτοφυλακίων τους στις μετοχές σε neutral από overweight στις 10 Αυγούστου.

Πάντως, ο οίκος δεν συστήνει στους πελάτες του να αποχωρήσουν εντελώς από τα χρηματιστήρια. Με τον πληθωρισμό κοντά στο 8% σε πολλές χώρες, εάν κάποιος διατηρεί μεγάλο μέρος των χρημάτων του σε μετρητά, η αγοραστική του δύναμη μειώνεται στα σίγουρα, σημειώνει.

Υπενθυμίζεται ότι στην υποβάθμιση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων είχε προχωρήσει και η Deutsche Bank στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, έπειτα από το καλοκαιρινό ράλι-ανάκαμψης.

Ο γερμανικός επενδυτικός οίκος επεσήμανε ότι ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro Stoxx 50 κινούνταν πάνω από την τιμή-στόχο των 3.640 μονάδων που έχει θέσει για το τέλος τους έτους, για αυτό και υποβάθμισε τις μετοχές σε «neutral».

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Deutsche Bank: Υποβαθμίζει τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σε neutral

Morgan Stanley: Μετά από 12 χρόνια, συστήνει επενδύσεις σε μετρητά έναντι των μετοχών

BofA: Θα συνεχιστεί το bear market rally; Τι λένε οι διαχειριστές 836 δισ. δολαρίων

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News