BUSINESS & FINANCE

Bank of America: «Λευκή σημαία» σήκωσαν οι επενδυτές – Έρχεται ράλι

Bank of America: «Λευκή σημαία» σήκωσαν οι επενδυτές – Έρχεται ράλι

Οι αγορές έφτασαν στο σημείο του «full capitulation», δηλαδή της πλήρους παράδοσης των επενδυτών, διαπιστώνει η δημοσκόπηση διαχειριστών της Bank of America για αυτό τον μήνα. Η έρευνα δείχνει υψηλά επίπεδα απαισιοδοξίας, προσδοκίες για την ανάπτυξη και τα εταιρικά κέρδη σε ιστορικό χαμηλό, τις υψηλότερες θέσεις σε μετρητά από την 11η Σεπτεμβρίου και τις χαμηλότερες θέσεις σε μετοχές από τη χρεοκοπία της Lehman Brothers.

Bank of America: «Λευκή σημαία» σήκωσαν οι επενδυτές – Έρχεται ράλι-1

Με τον δείκτη Bull & Bear Indicator της Bank of America να δείχνει μέγιστη απαισιοδοξία (max bearish), ο οίκος σημειώνει ότι τα θεμελιώδη του δεύτερου εξαμήνου παραμένουν φτωχά, όμως το κλίμα λέει ότι οι μετοχές θα σημειώσουν ράλι τις επόμενες εβδομάδες.

Bank of America: «Λευκή σημαία» σήκωσαν οι επενδυτές – Έρχεται ράλι-2

Ειδικότερα, η έρευνα της BofA, που έγινε με τη συμμετοχή 239 επαγγελματιών επενδυτών που διαχειρίζονται κεφάλαια 800 δισ. δολαρίων, δείχνει τις προσδοκίες για την παγκόσμια ανάπτυξη σε ιστορικό χαμηλό και τις προβλέψεις για ύφεση στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάιο του 2020.

Bank of America: «Λευκή σημαία» σήκωσαν οι επενδυτές – Έρχεται ράλι-3

Όλοι περιμένουν ότι ο πληθωρισμός θα πέσει, αλλά το κλίμα παραμένει στασιμοπληθωριστικό και οι επενδυτές θέλουν από τις εταιρείες να ενισχύσουν τους ισολογισμούς τους και να μην αυξήσουν τις δαπάνες ή τις αγορές ιδίων μετοχών τους.

Bank of America: «Λευκή σημαία» σήκωσαν οι επενδυτές – Έρχεται ράλι-4

Τα trades με τον μεγαλύτερο «συνωστισμό» επενδυτών είναι τα long στο δολάριο, τα long στο πετρέλαιο και τα εμπορεύματα, τα long στις επενδύσεις ESG, τα long στα μετρητά και τα short στα αμερικανικά κρατικά ομόλογα.

Bank of America: «Λευκή σημαία» σήκωσαν οι επενδυτές – Έρχεται ράλι-5

Διαβάστε επίσης: 

Morgan Stanley: Το bear market δεν τελείωσε

Berenberg Bank: Γιατί πέφτει το ευρώ και πότε θα ανακάμψει

Τι μπορεί να πάει στραβά: Τα 4 σενάρια της UBS για ύφεση στην Ευρώπη

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News