ΑΓΟΡΕΣ

BofA: Θα συνεχιστεί το bear market rally; Τι λένε οι διαχειριστές 836 δισ. δολαρίων

BofA: Θα συνεχιστεί το bear market rally; Τι λένε οι διαχειριστές 836 δισ. δολαρίων

Το κλίμα ανάμεσα στους επαγγελματίες των αγορών παραμένει bearish, αλλά όχι πια σε επίπεδα «αποκάλυψης», καθώς υπάρχει πλέον η ελπίδα ότι το πληθωριστικό και επιτοκιακό σοκ θα τελειώσει τα επόμενα τρίμηνα. Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα από τη νέα δημοσκόπηση της Bank of America, στην οποία συμμετείχαν αυτό τον μήνα 284 fund managers με συνολικά υπό διαχείριση κεφάλαια 836 δισ. δολαρίων.

BofA: Θα συνεχιστεί το bear market rally; Τι λένε οι διαχειριστές 836 δισ. δολαρίων-1

Καθώς ο δείκτης BofA Bull & Bear Indicator παραμένει στο πιο απαισιόδοξο σημείο του (max bearish, στο 0), οι αναλυτές του αμερικανικού επενδυτικού οίκου δεν περιμένουν ότι το bear market rally των χρηματιστηρίων θα αντιστραφεί άμεσα.

BofA: Θα συνεχιστεί το bear market rally; Τι λένε οι διαχειριστές 836 δισ. δολαρίων-2

Παρόλα αυτά, δηλώνουν «υπομονετικές αρκούδες», προβλέποντας πτώση των αγορών, καθώς τα επιτόκια θα αυξάνονται και τα εταιρικά κέρδη θα μειώνονται.

BofA: Θα συνεχιστεί το bear market rally; Τι λένε οι διαχειριστές 836 δισ. δολαρίων-3

Η δημοσκόπηση διαχειριστών της BofA δείχνει ότι τόσο οι προσδοκίες για την ανάπτυξη όσο και οι τοποθετήσεις στις μετοχές αυξήθηκαν από τα χαμηλά του Ιουλίου, όμως το ποσοστό των ερωτηθέντων που προέβλεψαν ότι η παγκόσμια οικονομία θα βυθιστεί σε ύφεση τον επόμενο χρόνο συνέχισε να αυξάνεται, στο 58% από 47%, με αποτέλεσμα να είναι το υψηλότερο από τον Μάιο του 2020.

BofA: Θα συνεχιστεί το bear market rally; Τι λένε οι διαχειριστές 836 δισ. δολαρίων-4

Σε αυτό το περιβάλλον, το μέσο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο μείωσε την έκθεσή του στα μετρητά από το 6,1%, στο ακόμα υψηλό 5,7%. Το πιο «crowded trade», σύμφωνα με τους επαγγελματίες των αγορών είναι το long στο δολάριο, ενώ ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τις αγορές είναι να παραμείνει ο πληθωρισμός υψηλός.

BofA: Θα συνεχιστεί το bear market rally; Τι λένε οι διαχειριστές 836 δισ. δολαρίων-5

Διαβάστε επίσης: 

BofA: Τι σημαίνει η πτώση του ευρώ για τις ευρωπαϊκές αγορές

Ευρωπαϊκές μετοχές: Τη χειρότερη χρονιά από το 2008 βλέπουν Goldman Sachs, UBS

Bank of America: «Λευκή σημαία» σήκωσαν οι επενδυτές – Έρχεται ράλι

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News