Business & Finance Τρίτη 17/05/2022, 10:57
BUSINESS & FINANCE

Elon Musk: Tελεσίγραφο στην ηγεσία του Twitter για τα bots

Elon Musk: Tελεσίγραφο στην ηγεσία του Twitter για τα bots

Σε πόλεμο με την τωρινή ηγεσία του Twitter έχει μπει ο Ίλον Μασκ, καθώς αναφέρει ότι η εξαγορά της πλατφόρμας «δεν μπορεί να προχωρήσει» αν δεν παρουσιαστούν αποδείξεις ότι πράγματι οι ψεύτικοι λογαριασμοί και τα bots αποτελούν λιγότερο από το 5% των ενεργών λογαριασμών.

Η συμφωνία έχει ούτως ή άλλως ήδη «παγώσει» λόγω του θέματος με τον πραγματικό αριθμό των bots, αλλά τώρα ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου το πάει ένα βήμα πιο πέρα, μπαίνοντας σε ευθεία αντιπαράθεση με τον CEO της πλατφόρμας Παράγκ Αγκραουάλ και δείχνοντας ότι ίσως δεν είναι διατεθειμένος να προχωρήσει στην εξαγορά των 44 δισ. δολαρίων.

Ο ίδιος ο Μασκ ισχυρίζεται ότι οι ψεύτικοι και spam λογαριασμοί αντιπροσωπεύουν το 20% των συνολικών λογαριασμών του Twitter, δηλαδή 4 φορές παραπάνω από το ποσοστό που αναφέρει η ίδια η πλατφόρμα. Zητάει μάλιστα από τον Αγκραουάλ δημοσίως να καταθέσει στοιχεία για τον ισχυρισμό ότι μόνο το 5% των λογαριασμών του Twitter είναι bots.

Πρόσθεσε ότι η προσφορά που έκανε για την εξαγορά έγινε με βάση ότι τα στοιχεία που κατατέθηκαν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) ήταν ακριβή.

Νωρίτερα, ο Ίλον Μασκ είχε απαντήσει με ένα emoji γεμάτο… νόημα σε μια σειρά από tweets του νυν CEO του Twitter για το τι γίνεται με τους spam λογαριασμούς στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

«Πώς λοιπόν οι διαφημιστές ξέρουν τι παίρνουν για τα χρήματα που κατέβαλαν; Αυτό είναι θεμελιώδες για την οικονομική υγεία του Twitter», αναρωτήθηκε το αφεντικό της Tesla και της SpaceX.

Θέλει να πληρώσει λιγότερα ή να ακυρώσει το deal;

Δεδομένης της δυσκολίας να συγκεντρώσει τα χρήματα για την εξαγορά «μαμούθ», πολλοί θεωρούν ότι ο Μασκ χρησιμοποιεί τους ψεύτικους λογαριασμούς ως πρόσχημα για να δώσει λιγότερα ή να κάνει πίσω από το deal.

Nωρίτερα σήμερα, ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιδιώξει να μειώσει το προσφερόμενο τίμημα των 54,2 δολαρίων ανά μετοχή.

Από την ώρα που ανακοίνωσε ότι παγώνει την εξαγορά την περασμένη Παρασκευή, η μετοχή της Twitter έχει κάνει βουτιά πολύ πιο κάτω από τα 54,2 δολάρια. Χθες, έκλεισε στα 37,39 δολάρια.

Πάντως, δικηγόροι επισημαίνουν ότι θα ήταν δύσκολο για τον πλουσιότερο άνθρωπο της γης να υπαναχωρήσει από τη συμφωνία, καθώς μεταξύ άλλων, οι όροι της προβλέπουν ποινή 1 δισ. δολαρίων εάν το κάνει. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Τwitter: Τώρα ο Elon Musk θέλει να πληρώσει λιγότερα

Twitter: Πώς η μετοχή του έχασε όλα τα κέρδη της μέσα σε έξι εβδομάδες

Ο Elon Musk δεν μπορεί «απλώς» να εγκαταλείψει τη συμφωνία του στο Twitter

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News