Business & Finance Δευτέρα 16/05/2022, 20:45
ΑΓΟΡΕΣ

Twitter: Πώς η μετοχή του έχασε όλα τα κέρδη της μέσα σε έξι εβδομάδες

Twitter: Πώς η μετοχή του έχασε όλα τα κέρδη της μέσα σε έξι εβδομάδες

Οι μετοχές του Twitter έχουν χάσει όλα τα κέρδη τους από τον προηγούμενο μήνα, όταν ο Έλον Μασκ αποκάλυψε ότι αγόρασε μερίδιο 9% στην εταιρεία.

Η μετοχή βούλιαξε 7% σήμερα Δευτέρα στα 37,80 δολάρια, χαμηλότερα από τα 39,31 δολάρια που ήταν το κλείσιμο της 1ης Απριλίου, στην τελευταία συνεδρίαση προτού ο Μασκ αποκαλύψει ότι αγόρασε μερίδιο μειοψηφικό στο Twitter. Οι επενδυτές ρευστοποίησαν τη μετοχή εν μέσω ανησυχιών ότι ο Μασκ θα αποχωρήσει από τη συμφωνία για την εξαγορά του Twitter ύψους 44 δισ.δολαρίων ή 54,20 δολαρίων η μετοχή.  

Ενώ ήδη η μετοχή βρισκόταν σε καθοδική πορεία από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, το sell off επιταχύνθηκε από τη στιγμή που ο Μασκ έγραψε σε tweet ότι η συμφωνία «παγώνει» έως ότου ανακαλύψει περισσότερα στοιχεία για τους ψεύτικους λογαριασμούς και για το πόσο διαδεδομένοι είναι στην πλατφόρμα. Εν συνεχεία, έγραψε ότι εξακολουθεί να είναι δεσμευμένος στην εξαγορά του Twitter. 

Ωστόσο, ο Μασκ, ο δισεκατομμυριούχος διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της SpaceX, προκάλεσε νέες ανησυχίες καθώς συνέχισε με νέα tweet στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου αναφορικά με τα προβλήματα στον αλγόριθμο του Twitter. 

Την Πέμπτη, το Twitter ανακοίνωσε ότι παγώνει τις προσλήψεις, ότι διακόπτει κάθε προσφορά και μειώνει το κόστος. Δύο στελέχη του αποχώρησαν από την εταιρεία, με το ένα εξ αυτών δε να δηλώνει ότι του ζητήθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο Παράγκ Αγκραβάλ. 

Πάντως, ο Αγκραβάλ είπε ότι εξακολουθεί να περιμένει πως η πώληση θα προχωρήσει, αν και ο ίδιος, όπως είπε, είναι προετοιμασμένος να συνεχίσει να έχει το τιμόνι της εταιρείας σε περίπτωση που δεν προχωρήσει η συμφωνία. 

Με τη συνεχιζόμενη πτώση της μετοχής του, το Twitter αποτιμάται σήμερα σε λιγότερο από 29 δισ.δολάρια, περίπου 15 δισ.δολάρσια χαμηλότερα από το επίπεδο που συμφωνήθηκε η τιμή αγοράς του. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Μπορεί ο Ντόναλντ Τραμπ να τουιτάρει; Οι όροι του Truth Social

Ο Elon Musk δεν μπορεί «απλώς» να εγκαταλείψει τη συμφωνία του στο Twitter

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News