Business & Finance Πέμπτη 5/05/2022, 16:36
BUSINESS & FINANCE

«Bόμβα» από Μασκ: Σκοπεύει να αναλάβει CEO του Twitter

«Bόμβα» από Μασκ: Σκοπεύει να αναλάβει CEO του Twitter

Σε άλλη μια κίνηση-έκπληξη, μετά την εξαγορά του Twitter, o Ίλον Μασκ σκοπεύει να υπηρετήσει ως διευθύνων σύμβουλος της πλατφόρμας για «λίγους μήνες» αφότου ολοκληρωθεί το ντιλ της εξαγοράς.

Με τo άκουσμα της είδησης αυτής, την οποία αποκάλυψε το CNBC, ήδη έχει προκληθεί χαμός στα social media, ενώ η μετοχή της Twitter «τσίμπησε» 3% προτού ανοίξει η Wall Street. 

Τον προηγούμενο μήνα, δημοσίευμα του Reuters ανέφερε ότι ο Μασκ είχε ήδη βρει CEO για το Twitter, επικαλούμενο πηγές με γνώση του θέματος.

Σημειώνεται ότι ο Μασκ είναι ήδη CEO δύο πολύ πιο πολύτιμων από το Τwitter εταιρειών, της Tesla και της SpaceX, με το πρόγραμμά του να θεωρείται ότι είναι ήδη εξαιρετικά επιβαρυμένο.

Νωρίτερα σήμερα, έγινε γνωστό ότι ο 50χρονος επιχειρηματίας εξασφάλισε χρηματοδότηση 7,14 δισ δολαρίων από διάφορους επενδυτές για την ύψους 44 δισ.  δολαρίων εξαγορά του Twitter.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CNBC, ο Ίλον Μασκ επέλεξε ο ίδιος τους επενδυτές, ανάμεσα στους οποίους περιλαμβάνονται ο συνιδρυτής της Oracle, Λάρι Έλισον, με 1 δισ. δολάρια και η εταιρεία Honeycomb Asset Management με 5 εκατ. δολάρια.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Μασκ – που αν προχωρήσει η εξαγορά, σύντομα θα είναι σε 3 εταιρείες κολοσσούς – προσπαθεί να πείσει και τον ιδρυτή του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ, να τον χρηματοδοτήσει.

Ο νυν CEO του Twitter, o Παράγκ Αγκραουάλ, βρίσκεται στο «τιμόνι» της εταιρείας μόλις για μερικούς μήνες, αφότου ανέλαβε μετά την αποχώρηση του Ντόρσεϊ τον Νοέμβριο.

Oι εργαζόμενοι της πλατφόρμας έχουν ήδη εκφράσει την ανησυχία τους για το μέλλον του δημοφιλούς μέσω κοινωνικής δικτύωσης.

Μόλις πριν λίγες ώρες, ο Μπιλ Γκέιτς προειδοποιούσε ότι το Twitter του Ίλον Μασκ θα μπορούσε να γίνει χειρότερο…

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Elon Musk: Βρήκε χρηματοδότηση 7 δισ. δολαρίων για το deal του Twitter

Η μετοχή του Twitter είναι ακόμα στο χρηματιστήριο – Πρέπει να την αγοράσετε;

CEOs με πολλά καπέλα: Ποιος το έκανε πριν από τον Μασκ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News