Business & Finance Τρίτη 17/05/2022, 08:22
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Twitter: Τώρα ο Elon Musk θέλει να πληρώσει λιγότερα

Twitter: Τώρα ο Elon Musk θέλει να πληρώσει λιγότερα

Ανοικτό αφήνει τώρα το ενδεχόμενο να επιδιώξει να μειώσει το τίμημα εξαγοράς του Twitter ο Elon Musk, αφότου εξέφρασε ανησυχίες για το ποσοστό των ψεύτικων λογαριασμών στην πλατφόρμα. 

Ο CEO της Tesla είπε ότι η μείωση του προσφερόμενου τιμήματος των 54,2 δολαρίων ανά μετοχή δεν αποκλείεται, λίγες ημέρες αφότου «πάγωσε» το deal των 44 δισ. δολαρίων, καθώς προσπαθεί να διαπιστώσει πόσοι είναι οι spam λογαριασμοί στο Twitter.

Ο Musk είπε στο All-In Summit στο Μαϊάμι ότι το εάν θα προχωρήσει η εξαγορά του Twitter θα εξαρτηθεί από την απάντηση της εταιρείας στις ανησυχίες του για τους fake λογαριασμούς, όπως αναφέρει ο Guardian.

Το Twitter έχει κατ΄ επανάληψη δηλώσει τα τελευταία χρόνια ότι κάτω από το 5% των χρηστών του είναι spam ή fake λογαριασμοί. Ο Musk έχει αμφισβητήσει αυτό το ποσοστό, με αποτέλεσμα το deal να τίθεται σε κίνδυνο. 

Πάντως, δικηγόροι επισημαίνουν ότι θα ήταν δύσκολο για τον πλουσιότερο άνθρωπο της γης να υπαναχωρήσει από τη συμφωνία, καθώς μεταξύ άλλων, οι όροι της προβλέπουν ποινή 1 δισ. δολαρίων εάν το κάνει. 

Πάντως, η μετοχή του Twitter έκλεισε χθες στα 37,39 δολάρια, δηλαδή κάτω από τα επίπεδα όπου βρισκόταν πριν ανακοινωθεί για πρώτη φορά η είσοδος του Musk στο μετοχικό της κεφάλαιο. 

Όσο για τις σχέσεις του Musk με τη διοίκηση του Twitter, αυτές έπεσαν σε νέο  χαμηλό χθες, αφότου ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας απάντησε σε tweet του CEO της πλατφόρμας Parag Agrawal με μάλλον απρεπές emoji. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Twitter: Πώς η μετοχή του έχασε όλα τα κέρδη της μέσα σε έξι εβδομάδες

Ο Elon Musk δεν μπορεί «απλώς» να εγκαταλείψει τη συμφωνία του στο Twitter

Μπορεί να καταρρεύσει η εξαγορά του Twitter; Το μάθημα από 4 αποτυχημένα deals του παρελθόντος

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News