Business & Finance Παρασκευή 29/04/2022, 08:31
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Elon Musk: Πούλησε μετοχές της Tesla αξίας 4 δισ. δολαρίων

Elon Musk: Πούλησε μετοχές της Tesla αξίας 4 δισ. δολαρίων

Μετοχές της Tesla αξίας περίπου 4 δισ. δολαρίων πούλησε ο Elon Musk, αφότου έκλεισε συμφωνία για την εξαγορά του Twitter αντί 44 δισ. δολαρίων. 

Συγκεκριμένα, ο CEO της Tesla πούλησε 4,4 εκατ. μετοχές στις 26 και στις 27 Απριλίου. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι πιθανότατα θα πρέπει να πουλήσει μετοχές για να καλύψει τα 21 δισ. δολάρια του τιμήματος για τα οποία έχει δώσει προσωπική εγγύηση. 

Λίγο αφότου έγιναν οι σχετικές γνωστοποιήσεις προς τις αμερικανικές χρηματιστηριακές αρχές, ο Musk έγραψε στο Twitter ότι δεν σχεδιάζει άλλες πωλήσεις μετοχών της Tesla. 

Πάντως, η αλήθεια είναι ότι η εξαγορά του Twitter έχει κοστίσει ακριβά για την Tesla, με τη μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας να σημειώσει τη μεγαλύτερη πτώση από τον Σεπτέμβριο του 2020 στις 26 Απριλίου. Τις επόμενες δύο συνεδριάσεις εμφάνισε μικρές μεταβολές και χθες έκλεισε στα 877,51 δολάρια. 

Το deal για το Twitter θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα leveraged buyouts (εξαγορά μέσω δανεικών κεφαλαίων) στην ιστορία, με τον Musk να εγγυάται δάνεια 25,5 δισ. δολαρίων. 

Με περιουσία 252,2 δισ. δολαρίων, ο Musk είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, όμως η πρόσφατη πτώση της μετοχής της Tesla έχει μειώσει την περιουσία του κατά 18 δισ. δολάρια φέτος. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Έλον Μασκ: Ο πιο χρεωμένος CEO της Αμερικής, εάν προχωρήσει η συμφωνία με το Twitter

Η επόμενη κίνηση του Elon Musk: Θα αγοράσει την Coca Cola για να της βάλει κοκαΐνη

Reuters: Ο Έλον Μασκ μπορεί και να μην αγοράσει το Twitter

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News