Business & Finance Τρίτη 26/04/2022, 13:09
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Είτε τον αγαπάτε, είτε τον μισείτε, αυτός είναι ο ισχυρότερος άνθρωπος στη γη

Είτε τον αγαπάτε, είτε τον μισείτε, αυτός είναι ο ισχυρότερος άνθρωπος στη γη

Υπάρχει ένας άνθρωπος που ελέγχει μερικές από τις σημαντικότερες πλατφόρμες στα media, στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, στις υπόγειες μετακινήσεις, στα ιδιωτικά ταξίδια στο διάστημα, στα τσιπ για εγκεφάλους και στις μπαταρίες. Έχει περιουσία 270 δισ. δολαρίων –που τον κάνει τον πλουσιότερο στη γη- και περισσότερα από 111.000 άτομα που δουλεύουν για αυτόν. Το Axios δίνει στον Elon Musk τον τίτλο του ισχυρότερου ανθρώπου της Αμερικής, αν και είναι αμφίβολο εάν υπάρχει κάποιος ανά τον πλανήτη που μπορεί να τον ξεπεράσει.

Έπειτα και από τη συμφωνία που έκλεισε για την εξαγορά του Twitter αντί 44 δισ. δολαρίων, δεν υπάρχει κανένας –ίσως πέραν του Αμερικανού προέδρου, σύμφωνα με το Axios-  που έχει περισσότερη δύναμη στο επιχειρείν και τον πολιτισμό.

Είτε τον αγαπάτε, είτε τον μισείτε, αυτός είναι ο ισχυρότερος άνθρωπος στη γη-1

«Είναι δύσκολο να βρεθεί οποιοσδήποτε στην ιστορία που είχε τόσο μεγάλη επιρροή σε τόσο πολλούς τομείς με μεγάλη σημασία», τονίζουν οι συντάκτες του αμερικανικού σάιτ.

Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους:

–          Ο Musk έχει περιουσία 270 δισ. δολαρίων.

–          Οι εταιρείες του (Tesla, SpaceX, Neuralink και Boring Company) απασχολούν 111.000 άτομα, στα οποία θα πρέπει να προστεθούν τώρα και οι 7.500 της Twitter.  

–          84,2 εκατ. άτομα τον ακολουθούν στο Twitter, καθώς είναι ο 8ος σε followers λογαριασμός της πλατφόρμας.

–          Είναι ο δισεκατομμυριούχος για τον οποίο μιλά ο κόσμος περισσότερο, με 7 εκατ. mentions στα social media το τελευταίο τρίμηνο, απέχοντας κατά πολύ από τον επόμενο (ο Bill Gates έχει, αντίστοιχα, 2 εκατ. mentions).

«Είτε τον αγαπάτε είτε τον μισείτε, έχει βάλει στα χέρια του το feed σας στο Twitter, το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο, ένα υπόγειο τούνελ για να το οδηγήσετε, το εισιτήριό σας για τον Άρη και ένα τσιπ στον εγκέφαλό σας για να αποθηκεύσει τις μνήμες σας», όπως γράφει το Axios.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Εξαγορά του Twitter: Ο Elon Musk θέλει ελευθερία του λόγου – Για τον εαυτό του

Η «φτωχική» ζωή του Elon Musk και η μοναδική του πολυτέλεια: Τον φιλοξενούν οι φίλοι του

Ζωή για πάντα: Download του ανθρώπινου εγκεφάλου σε ρομπότ βλέπει ο Elon Musk

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News