Business & Finance Παρασκευή 13/05/2022, 13:06
BUSINESS & FINANCE

Elon Musk: «Παγώνει» προσωρινά την εξαγορά του Twitter

Elon Musk: «Παγώνει» προσωρινά την εξαγορά του Twitter

Στον «πάγο» βάζει προσωρινά ο Ίλον Μασκ την εξαγορά των 44 δισ. δολαρίων του Twitter, μετά την είδηση ότι οι ψεύτικοι ή spam λογαριασμοί αντιπροσώπευσαν λιγότερο από το 5% των συνολικών ημερήσιων χρηστών της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης τo πρώτο τρίμηνο του 2022.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου ανακοίνωσε την αναπάντεχη αυτή κίνηση μέσω Twitter, παραθέτοντας τη σχετική είδηση από το πρακτορείο Reuters, ενώ πρόσθεσε ότι αναμένει στοιχεία που θα υποστηρίζουν ότι πράγματι οι ψεύτικοι λογαριασμοί αποτελούν λιγότερο από το 5% των χρηστών του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου.

Ανάμεσα στις πολλές εξαγγελίες του για την αγορά του Twitter και για το πώς θα το βελτιώσει, o Μασκ είχε αναφέρει ότι μια από τις προτεραιότητές του θα είναι να καθαρίσει την πλατφόρμα από ψεύτικους λογαριασμούς και spam bots.

Πέρα από τα στοιχεία για το πρώτο τρίμηνο, η Twitter ανέφερε ότι είναι αντιμέτωπη με «πολλούς κινδύνους» μέχρι να κλείσει το ντιλ με τον Ίλον Μασκ, καθώς ανησυχεί ότι οι διαφημιστές θα απομακρυνθούν από την πλατφόρμα και ότι θα υπάρχει «αβεβαιότητα για τα μελλοντικά μας σχέδια και τη στρατηγική μας».

Η μετοχή της Twitter έχει κάνει βουτιά σχεδόν 20% το μεσημέρι της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας).

«Παγώνει» τις προσλήψεις η Twitter – Απολύθηκαν δύο υψηλόβαθμα στελέχη

Η είδηση αυτή έρχεται στον απόχηο της ανακοίνωσης του νυν CEO τoυ Τwitter, Παράγκ Αγκραουάλ, ότι η εταιρεία θα σταματήσει τις προσλήψεις και θα αξιολογήσει τις προσφερόμενες θέσεις εργασίας, προκειμένου να αποφασίσει αν κάποιες «θα πρέπει να αποσυρθούν».

Ο ίδιος απέδωσε την απόφαση αυτή εν μέρει στην αδυναμία του Twitter να επιτύχει τους στόχους αύξησης του αριθμού των χρηστών και των εσόδων του, προκειμένου να διατηρηθεί η εμπιστοσύνη για την επίτευξη των στόχων επιθετικής ανάπτυξης, όπως αυτοί είχαν τεθεί το 2020.

Η εταιρία έχει θέσει ως στόχο ετήσια έσοδα 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων (7,22 δισεκατομμυρίων δολαρίων) αλλά και 315 εκατομμύρια ημερήσιων χρηστών από τα τέλη του 2023. Ωστόσο, εγκατέλειψε τους παραπάνω στόχους στην πιο πρόσφατη αναφορά για τα κέρδη της.

Παράλληλα, σε εσωτερικό σημείωμα που απέστειλε ο Αγκραουάλ, γνωστοποιήθηκε ότι δύο υψηλόβαθμα στελέχη του Twitter απολύθηκαν. Πρόκειται για τον διευθυντή πωλήσεων, Κέιβον Μπεϊκπούρ, και τον διευθυντή του τομέα εσόδων, Μπρους Φαλκ. 

«Ο Παράγκ μου ζήτησε να φύγω, αφού με ενημέρωσε ότι επιθυμεί να δώσει μία διαφορετική κατεύθυνση στην ομάδα», ανέφερε ο πρώτος σε ανάρτησή του, προσθέτοντας ότι βρίσκεται ακόμη σε άδεια πατρότητας από την Twitter.

«Θα ξεκαθαρίσω ότι και εγώ απολύθηκα από τον Παράγκ», έγραψε ο Φαλκ σε ανάρτησή του, η οποία όμως έχει πλέον σβηστεί.

Παρά το γεγονός ότι δεν προγραμματίζονται απολύσεις, ο Αγκραουάλ ανέφερε ότι η Twitter θα μειώσει τις δαπάνες που έχει για συνεργασίες μέσω συμβολαίων, για τα ταξίδια, αλλά και για την εμπορική προώθηση υπηρεσιών, όπως επίσης και το αποτύπωμα της σε ακίνητη περιουσία.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Twitter: Κάτω από την τιμή αγοράς η μετοχή του – Τι σημαίνει για τον Μάσκ;

Εμπόδιο στην εξαγορά της Twitter: Ασκήθηκε αγωγή εναντίον του Μασκ

«Βόμβα» από Μασκ: Σκοπεύει να αναλάβει CEO του Twitter

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News