Business & Finance Πέμπτη 12/05/2022, 21:43
BUSINESS & FINANCE

Twitter: Κάτω από την τιμή αγοράς η μετοχή του – Τι σημαίνει για τον Μάσκ;

Twitter: Κάτω από την τιμή αγοράς η μετοχή του – Τι σημαίνει για τον Μάσκ;

Καθώς ο Έλον Μασκ βρίσκεται στο δρόμο για να αποκτήσει την ιδιοκτησία του Twitter, η μετοχή της γνωστής πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης υποχωρεί, γεγονός που υποδηλώνει κάποια ανησυχία μεταξύ των επενδυτών ότι η συμφωνία δεν θα μπορέσει τελικά να ολοκληρωθεί. 

Το Twitter έχει υποχωρήσει περίπου 12% από τα υψηλά που είχε φθάσει στα τέλη Απριλίου. Ενδοσυνεδριακά σήμερα Πέμπτη, η μετοχή του κινείτο στα 46 δολάρια, πολύ χαμηλότερα από τα 54,20 δολάρια, την τιμή που συμφώνησε να πληρώσει ο Έλον Μασκ στις 27 Απριλίου. Η διαφορά αυτή σημαίνει απώλεια 9 δισ.δολαρίων από την κεφαλαιοποίησή του. 

Παρότι το δ.σ. του Twitter ενέκρινε την εξαγορά, χρειάζονται ακόμη κάποιοι μήνες για την ολοκλήρωση της συμφωνίας και όπως φαίνεται, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα γίνει. Ο Μάσκ θα πρέπει ωστόσο να πληρώσει μία επιβάρυνση της τάξης των 1 δισ.δολαρίων, στην περίπτωση που επιλέξει να υπαναχωρήσει. Η περιουσία του διευθύνοντος συμβούλου της Tesla κυμαίνεται στα 220 δισ.δολάρια. 

«Η αγορά τρέφει μικρότερη εμπιστοσύνη ότι η συμφωνία θα ευοδωθεί, λόγω προκλήσεων σε επίπεδο ρυθμιστικών αρχών», αναφέρει ο Μάρκ Μαχάνεϊ, αναλυτής της Evercore ISI, σημειώνοντας ωστόσο ότι πρόκειται για μία «πολύ βιαστική ερμηνεία» της κίνησης της μετοχής. 

Ο Νταν Ιβς, αναλυτής της Wedbush Securities, εκτιμά ότι υπάρχει πιθανότητα 90% και άνω να ολοκληρωθεί η συμφωνία, όμως βλέπει τρεις παράγοντες που θα μπορούσαν να πιέσουν τη μετοχή. 

Πρώτον, η μετοχή του Twitter θα μπορούσε να διολισθήσει στην περιοχή των 20 δολαρίων, εάν παραμείνει εισηγμένη εταιρεία. Δεύτερον, ρυθμιστικά ζητήματα ρίχνουν τη σκιά τους στη συμφωνία και τρίτον ο τρόπος χρηματοδότησης της συμφωνίας, εν μέρει μέσω μόχλευσης των μετοχών του Έλον Μασκ στην Tesla, συνιστούν μεγαλύτερο κίνδυνο και αβεβαιότητα. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Έλον Μασκ: Δηλώνει έτοιμος για επιστροφή του Τραμπ στο Twitter

Μπορεί το Twitter να καταστρέψει την Tesla;

Εμπόδιο στην εξαγορά της Twitter: Ασκήθηκε αγωγή εναντίον του Μασκ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News