Κόσμος Παρασκευή 6/05/2022, 20:23
ΚΟΣΜΟΣ

Εμπόδιο στην εξαγορά της Twitter: Ασκήθηκε αγωγή εναντίον του Μασκ

Εμπόδιο στην εξαγορά της Twitter: Ασκήθηκε αγωγή εναντίον του Μασκ

Αγωγή έναντι της πρότασης εξαγοράς της Twitter από τον Έλον Μασκ υπέβαλε συνταξιοδοτικό ταμείο της Φλόριντα, υποστηρίζοντας ότι η συμφωνία δεν μπορεί να ολοκληρωθεί πριν το 2025, καθώς ο δισεκατομμυριούχος έχει αρκετά μεγάλο μερίδιο στην πλατφόρμα και συνεπώς ασκεί επιρροή στις αποφάσεις της εταιρείας.

Σύμφωνα με την αγωγή, ο Μασκ είχε συνάψει συμφωνίες με άλλους μεγάλους μετόχους της εταιρείας, μεταξύ αυτών και με τον συνιδρυτή του Twitter Τζακ Ντόρσι, ώστε να βασιστεί στα μερίδιά τους, όταν υποβάλει την πρόταση για εξαγορά έναντι 44 δισ. δολαρίων. Αυτές οι συμφωνίες εμπίπτουν στα πλαίσια νόμου της πολιτείας του Delaware, που απαιτεί καθυστέρηση τριών ετών για την ολοκλήρωση του deal.

Οι δικηγόροι του συνταξιοδοτικού ταμείου σημειώνουν ότι ο Μασκ κατείχε το 9,2% των μετοχών της Twitter προτού υποβάλει την πρώταση. Επίσης, υποστηρίζουν ότι είχε πραγματοποιήσει συμφωνία, διακανονισμό ή συνομιλίες με μεγάλους μετόχους, όπως τον Ντόρσι και την Morgan Stanley. Έτσι, καταλήγουν, με βάση τις συμφωνίες αυτές ο Μασκ μπόρεσε να στηρίξει την πρόταση εξαγοράς.

Συνεπώς, σύμφωνα με τον σχετικό νόμο που εμπίπτει στο εμπορικό δίκαιο του Delaware, ο Μασκ οφείλει να περιμένει τρία χρόνια για να ολοκληρώσει την εξαγορά ή διαφορετικά να αποκτήσει την στήριξη των επενδυτών που ελέγχουν τουλάχιστον το 66 2/3 % της Twitter και δεν είχαν έρθει σε συμφωνία με τον Μασκ.

Το ταμείο προσέφυγε σε δικαστή της πολιτείας του Delaware, ώστε να αποφανθεί εάν ο Μασκ πληροί τις προϋποθέσεις και εμπίπτει στα πλαίσια του νόμου.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg, Reuters

Διαβάστε επίσης:

«Bόμβα» από Μασκ: Σκοπεύει να αναλάβει CEO του Twitter

«Αντί να πίνω κοκτέιλ στην παραλία, θα σώσω την ανθρωπότητα» – Η ίδρυση μιας εταιρείας 100 δισ. δολαρίων

Elon Musk: Ποιος κινεί τα νήματα πίσω από τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News