Business & Finance Τετάρτη 4/05/2022, 17:06
BUSINESS & FINANCE

O Μασκ θα βγάλει το Twitter από το χρηματιστήριο για να το… ξαναβάλει σε 3 χρόνια

O Μασκ θα βγάλει το Twitter από το χρηματιστήριο για να το… ξαναβάλει σε 3 χρόνια

Ένα από τα πράγματα που είχε πει για το Twitter ο Ίλον Μασκ, προτού καν ανακοινώσει την εξαγορά των 44 δισ. δολαρίων, ήταν ότι θα λειτουργούσε πολύ καλύτερα ως ιδιωτική εταιρεία.

Πράγματι, με την περίφημη εξαγορά ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου θα βγάλει το Twitter από το χρηματιστήριο. Ωστόσο, πρόσφατα είπε σε επενδυτές ότι σκοπεύει να εισάγει εκ νέου την εταιρεία μέσα σε τρία χρόνια.

Αυτό αναφέρεται σε αποκλειστικό ρεπορτάζ της Wall Street Journal, η οποία αποκαλύπτει ότι ο 50χρονος δισεκατομμυριούχος συναντήθηκε με επενδυτές και με στελέχη εταιρειών ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων για να τους ζητήσει χρηματοδότηση για την εξαγορά του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Ως γνωστόν, έχει δημιουργηθεί ένα θέμα με το πού θα βρει τα χρήματα για το Twitter o Μασκ, καθώς 21 δισ. δολάρια θα προέλθουν από την τσέπη του και τα πυόλοιπα από δάνεια.

Βέβαια, για να εντυπωσιάσει τους υποψήφιους «μνηστήρες» ο CEO της Tesla και της SpaceX ανέφερε ότι θα μπορέσει γρήγορα να οδηγήσει το Twitter στην κερδοφορία και ότι μια ενδεχόμενη ΙΡΟ θα μπορούσε να γίνει μέσα σε τρία μόλις χρόνια.

Η συνήθης πρακτική των εταιρειών ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων όταν αποκτούν μια εταιρεία και αποφασίζουν να την  αναδιοργανώσουν είναι να την αποσύρουν από το χρηματιστήριο για τουλάχιστον πέντε έτη πριν την βάλουν ξανά σε αυτό.

Κατά τ’ άλλα, ο Ίλον Μασκ δεν έδωσε συγκεκριμένες λεπτομέρειες για τα σχέδια του για το Twitter πέρα από το γεγονός ότι θέλει το περιεχόμενο στην πλατφόρμα να διακινείται πιο ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της WSJ, κάποια στιγμή φέρεται να είπε στους επενδυτές ότι δεν τον νοιάζει αν θα βγάλει λεφτά από το ντιλ!

Όπως υπενθυμίζει η εφημερίδα, είναι γνωστό ότι με την Tesla o Μασκ καθυστέρησε πάρα πολύ να επιτύχει συγκεκριμένους στόχους και να ανακοινώσει κερδοφορία. Άλλοι θυμήθηκαν ότι το 2019 είχε ανακοινώσει με ανάρτησή του στο Twitter ότι θα αποσύρει την Tesla από το χρηματιστήριο και θα την χρηματοδοτήσει με ιδιωτικά κεφάλαια αλλά τελικά υπαναχώρησε με αποτέλεσμα να δεχθεί πολύ υψηλό πρόστιμο από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Η επενδυτική συμβουλή του Elon Musk που όλοι μπορούν να ακολουθήσουν

Ο Μασκ επιδιώκει να βάλει λιγότερα χρήματα στη νέα συμφωνία με το Twitter

Αναταραχές εντός του Twitter: Οι εργαζόμενοι προετοιμάζονται για τον ερχομό του Μασκ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News