ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

Βαθιά το χέρι στην τσέπη πρέπει να βάλουν σήμερα οι φορολογούμενοι 

Φόρους που αγγίζουν τα 8 δισ. ευρώ θα πρέπει να πληρώσουν μέχρι και τα τέλη Φεβρουαρίου 2022, εκατομμύρια φορολογούμενοι και εκατοντάδες χιλιάδες νομικά πρόσωπα

Βαθιά το χέρι στην τσέπη πρέπει να βάλουν σήμερα οι φορολογούμενοι 

Ο Σεπτέμβριος είναι ένας από τους πιο δύσκολους φορολογικά μήνες του έτους καθώς ο λογαριασμός που έχουν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι είναι «φουσκωμένος». Το πρώτο ραντεβού των φορολογουμένων με την εφορία ήταν στις 17 Σεπτεμβρίου που έπρεπε να πληρώσουν την 1η και 2η δόση του φόρου εισοδήματος. Παρόλα αυτά, 13 ημέρες μετά, σήμερα 30 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να πληρώσουν και την τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος, συνολικού ύψους περίπου 270 εκατ. ευρώ. 

Εάν και λίγοι θα το επιλέξουν όποιος δεν θέλει να πληρώσει διπλή δόση τον Οκτώβριο θα πρέπει μέχρι και σήμερα να πληρώσει την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ. Περισσότεροι από 6,3 εκατ. ιδιοκτήτες θα πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ σήμερα ή τις δύο δόσεις μαζί τον Οκτώβριο. Η τελευταία δόση θα πρέπει να πληρωθεί στο τέλος Φεβρουαρίου. 

Διαβάστε επίσης: ΕΝΦΙΑ: Τα μειωμένα εισοδήματα της πανδημίας δεν έφεραν πρόσθετες εκπτώσεις

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μη μισθωτοί θα πρέπει πληρώσουν σήμερα και τις ασφαλιστικές εισφορές του μηνός Αυγούστου 2021.

Παράλληλα όσοι είναι να ενταχθούν στην ρύθμιση των 120 δόσεων για ασφαλιστικές οφειλές και είχαν υποβάλλει την πρώτη αίτηση μέχρι τις 7/10/2019 ,θα πρέπει σήμερα να υποβάλλουν και την δεύτερη αίτηση στο ΚΕΑΟ.

Όποιοι τώρα θέλουν να επανενταχθούν στις 100 ή 120 δόσεις προς την εφορία εφόσον την απώλεσαν από 1η Μαρτίου έως και 31 Ιουλίου εκτός από την αίτηση που θα πρέπει να κάνουν στο myBusinessSupport,το βασικό είναι να πληρώσουν τις δόσεις Αυγούστου και Σεπτεμβρίου μέχρι και σήμερα.

Οι φορολογούμενοι παρόλα αυτά έχουν τη δυνατότητα να εντάξουν τις οφειλές τους στην πάγια ρύθμιση σε έως 24 μηνιαίες δόσεις. Η ρύθμιση είναι έντοκη και το επιτόκιο κυμαίνεται από 4,95% αν οι δόσεις δεν ξεπερνούν τις 12 και φτάνει ακόμη και στο 5,95% αν οι δόσεις φτάνουν έως τις 24.

Επίσης, οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν εφάπαξ τις φορολογικές τους υποχρεώσεις μέσω πιστωτικής κάρτας και κατόπιν να εξοφλήσουν το ποσό σε έως 12 άτοκες δόσεις.

Διαβάστε επίσης: Ρεκόρ εμπρόθεσμων φορο-δηλώσεων – Υποβλήθηκαν 6,386 εκατ. σε 112 μέρες

Σήμερα επίσης εκπνέει η προθεσμία για τους δικαιούχους του προγράμματος επιδότησης παγίων δαπανών προκειμένου να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά που απαιτούνται στην πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), «myBusinessSupport»  ενώ σήμερα ξεπαγώνει και η πληρωμή του ΦΠΑ για τους κομιστές επιταγών. 

moneyreview.gr

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News