Business & Finance Κυριακή 6/12/2020, 08:40
BUSINESS & FINANCE

Ν. Παπαθανάσης: Δεν θα επιτρέψουμε φαινόμενα αισχροκέρδειας

Ν. Παπαθανάσης: Δεν θα επιτρέψουμε φαινόμενα αισχροκέρδειας

Δεν μπορούμε να έχουμε οικονομία -«φυσαρμόνικα» και γι’ αυτό δεν μπορούμε να δώσουμε ημερομηνίες για τα επόμενα βήματα σταδιακού ανοίγματος της οικονομίας, μετά το άνοιγμα των καταστημάτων με εποχικά είδη τη Δευτέρα, εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, o κ. Παπαθανάσης σημεωσε ότι «θα πρέπει να δούμε πώς θα κινηθούν τα κρούσματα και να περιμένουμε και τις εισηγήσεις της επιτροπής των λοιμωξιολόγων». Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ημερομηνίες, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος εστίασε στη σημασία της τήρησης των κανόνων και των μέτρων, μέχρις ότου να έλθει το εμβόλιο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε και στα εργαλεία στήριξης των επιχειρήσεων, προαναγγέλλοντας και επόμενο γύρο επιστρεπτέας προκαταβολής και τα προγράμματα του αναπτυξιακού νόμου για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, τα οποία προβλέπουν επιδότηση έως και στο 55%.

Ερωτηθείς για φαινόμενα αισχροκέρδειας, ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε ότι γίνονται εκτεταμένοι έλεγχοι για το ποσοστό του κέρδους. «Μην διανοηθεί κανείς να κερδοσκοπήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, στην εφαρμογή e-Καταναλωτής μπορούν οι πολίτες να ελέγχουν τις διακυμάνσεις των τιμών στα προϊόντα της περιοχής τους και να κάνει καταγγελίες στην περίπτωση που εντοπίσει περιπτώσεις υπερτιμολόγησης.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News