Business & Finance Σάββατο 5/12/2020, 08:33
ΑΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Στόχος να δουλέψει το λιανεμπόριο μέσα στις γιορτές

Στόχος να δουλέψει το λιανεμπόριο μέσα στις γιορτές

Στόχος μας να δουλέψει το λιανεμπόριο μέσα στις γιορτές. Για να το καταφέρουμε όμως, θα πρέπει όλοι να τηρήσουμε τα μέτρα και τους κανόνες, υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης, προαναγγέλλοντας αυστηρή στάση απέναντι στους παραβάτες.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, παρουσίασε τον οδικό χάρτη του σταδιακού ανοίγματος των εμπορικών καταστημάτων, αποφεύγοντας όμως να δώσει συγκεκριμένες ημερομηνίες. Όπως είπε, στόχος είναι, μετά τα εποχικά καταστήματα που ανοίγουν τη Δευτέρα και είναι μόνο 110, να ανοίξουν κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής, στη συνέχεια βιβλιοπωλεία, καταστήματα με παιχνίδια και είδη δώρων και ανθοπωλεία.

Το άνοιγμα θα γίνει κλιμακωτά, ενώ διευκρίνισε ότι τα τελευταία που θα ανοίξουν θα είναι τα μεγάλα εμπορικά κέντρα. «Επιθυμία μας είναι να προλάβουμε την εορταστική περίοδο», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, για να καταστήσει σαφές όμως ότι το χρονοδιάγραμμα θα εφαρμοσθεί μόνο εάν το επιτρέψει η πανδημία, καλώντας επιχειρήσεις και καταναλωτές να μην παρατηρηθούν εικόνες συνωστισμού. «Παραμένουμε το πράσινο φως από τους ειδικούς για το άνοιγμα του λιανεμπορίου», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης, για να προσθέσει ότι ο τζίρος των εορτών είναι πολύ σημαντικός για τις επιχειρήσεις του εμπορίου και δεν αναπληρώνεται. Γι΄αυτό και η αγορά θα πρέπει να ανοίξει, έστω και για πολύ λίγο.

Ο ίδιος προειδοποίησε ότι όποιος ασυνείδητος επιχειρηματίας παραβιάσει τα μέτρα, αυτομάτως θα κλείνει. «Σε αυτό θα είμαστε πολύ αυστηροί», υπογράμμισε, καθώς δεν είναι μια συνηθισμένη εορταστική περίοδος.

Ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι για όσον καιρό οι επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές, είναι στη διάθεσή τους όλα τα διαθέσιμα εργαλεία στήριξης των πληττόμενων επιχειρήσεων. Ταυτόχρονα, στην κυβέρνηση έχει ήδη αρχίσει η συζήτηση για το πώς θα μείνουν όρθιες οι επιχειρήσεις την επόμενη ημέρα.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News