Business & Finance Πέμπτη 3/12/2020, 09:44
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Tι θα γίνει με τα καταστήματα εποχικών ειδών

Tι θα γίνει με τα καταστήματα εποχικών ειδών

Εποχικά καταστήματα με χριστουγεννιάτικα είδη θα είναι τα πρώτα που θα ανοίξουν και ενδεχομένως να αποτελέσουν εξαίρεση στον ευρύτερο οδικό χάρτη για το σταδιακό άνοιγμα του λιανεμπορίου, που αναγκαστικά θα πάει πιο πίσω, λόγω του υψηλού αριθμού των κρουσμάτων και των ασθενών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Με περισσότερα από 2.000 κρούσματα και 611 διασωληνωμένους το πρώτο μέλημα της κυβέρνησης δεν μπορεί να είναι το άνοιγμα της οικονομίας, αλλα η δημόσια υγεία. Με αυτά τα νούμερα του κορωνοϊού όλες οι αποφάσεις έχουν αναβληθεί, πρέπει να κάνουμε υπομονή και να τηρούμε τα μέτρα», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης σε συνέντευξή του . Όπως είπε θα εξαιρεθούν τα εποχικά καταστήματα με τα χριστουγεννιάτικα είδη για τα οποία όπως είπε υπάρχει πρόθεση για λειτουργία τους σύντομα, καθώς δεν είναι πολλά και δεν θα επιβαρύνουν την κατάσταση, όλα τα υπόλοιπα όμως θα πάνε αναγκαστικά με τον ρυθμό της πανδημίας.

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, πρώτος στόχος της κυβέρνησης είναι να πέσει η πανδημία, δεύτερον τον ομαλό άνοιγμα της αγοράς και τρίτος ο εμβολιασμός. «Ακόμη είμαστε στον πρώτο στόχο», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Ο κ. Γεωργιάδης, αναφερόμενος στο άνοιγμα των καταστημάτων, διευκρίνισε ότι έχει γίνει μια πρώτη συζήτηση για τα εποχικά και ίσως και σήμερα θα ληφθεί η τελική αποφαση, η οποία θα ανακοινωθεί μέχρι αύριο. Οποιο κατάστημα επιλέγουμε να λειτουργήσει, το ίδιο προϊόν θα απελευθερώνεται και για τα υπόλοιπα καταστήματα, διευκρίνισε.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στην κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, εκτιμώντας ότι ο ιός προφανώς είχε μπει στα περισσότερα σπίτια πριν από το Lockdown, αλλά χάρη στα περιοριστικά μέτρα έχουν συγκρατηθεί τα κρούσματα, αλλιώς θα ήταν πολύ περισσότερα.

Απαντώντας στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης, ο κ. Γεωργιάδης διέψευσε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς περί παράλληλου συστήματος καταγραφής κρουσμάτων στον ΕΟΔΥ. «Στον ΕΟΔΥ δεν υπάρχουν διπλά βιβλία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News