Business & Finance Τρίτη 24/08/2021, 16:38
BUSINESS & FINANCE

Wall Street: Με ώθηση από τα εμβόλια – Σε επίπερα ρεκόρ ο Nasdaq

Κοντά στις 15.000 μονάδες ο τεχνολογικός δείκτης

Wall Street: Με ώθηση από τα εμβόλια – Σε επίπερα ρεκόρ ο Nasdaq

Ανοδικά κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς το επενδυτικό κλίμα παραμένει βελτιωμένο, στον απόηχο της πλήρους αδειοδότησης του εμβολίου των Pfizer – BioNTech.

Πιο συγκεκριμένα, λίγο μετά την εκκίνηση της συνεδρίασης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,18% και τις 35.399 μονάδες, ενώ ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 αυξάνεται κατά 0,17% και τις 4.487 μονάδες.

Από την πλευρά του, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq καταγράφει περαιτέρω άνοδο κατά 0,35% και αναρριχάται στις 14.990 μονάδες, πορευόμενος προς το δεύτερο διαδοχικό ιστορικό υψηλό. 

Η απόφαση του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) να παράσχει πλήρη έγκριση στο εμβόλιο των Pfizer – BioNTech, αναμφίβολα, έχει βελτιώσει σημαντικά το επενδυτικό ενδιαφέρον, καθώς ανοίγει τον δρόμο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Αυτό, με τη σειρά του, αναμένεται να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της πανδημίας και της παραλλαγής Δέλτα, μειώνοντας την πιθανότητα επαναφοράς των περιοριστικών μέτρων στην οικονομία.

Την ίδια ώρα, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παραμένουν και τα σενάρια για την νομισματική πολιτική, με τους επενδυτές να σταθμίζουν τα δεδομένα ως προς το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων. 

Πλέον, οι αναλυτές θεωρούν ότι η μείωση του προγράμματος (tapering), η οποία θα σηματοδοτήσει την απόσυρση της φθηνής ρευστότητας από τις αγορές, ενδέχεται να αναβληθεί εξαιτίας των ανησυχιών για την πανδημία. 

Αυτή την εβδομάδα δε, είναι προγραμματισμένο και το καθιερωμένο τραπεζικό συμπόσιο στο Jackson Hole, όπου οι αξιωματούχοι της Federal Reserve δεν αποκλείεται να δώσουν στη δημοσιότητα νέα στοιχεία για τα επόμενα βήματα της κεντρικής τράπεζας. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News