Business & Finance Δευτέρα 26/04/2021, 16:00
BUSINESS & FINANCE

Σε limit up η μετοχή της Πειραιώς

«Κλείδωσε» στο +29,75%

Σε limit up η μετοχή της Πειραιώς

Σε limit up βρίσκεται εδώ και λίγα λεπτά η μετοχή της Πειραιώς στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς οι εντολές αγορών έχουν «παγώσει», λόγω της πολύ μεγάλης ζήτησης των επενδυτών.

Αποτέλεσμα είναι η μετοχή της τράπεζας να έχει «κλειδώσει» στο +29,75% και τα 2,582 ευρώ/μετοχή, με τον τζίρο να αγγίζει τα 4 εκατ. ευρώ.

Η εν λόγω εξέλιξη συνιστά απόρροια της πρόσφατης ολοκλήρωσης της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ), ύψους 1,38 δισ. ευρώ, με την τιμή των προσφορών να κλείνει στο ανώτατο όριο του διαθέσιμου εύρους (1,15 ευρώ/μετοχή).

Παρά τη «θυσία» των παλαιών μετόχων, οι οποίοι αναμφίβολα παραγκωνίστηκαν από τη νέα «εποχή» της Πειραιώς, η διαδικασία της ΑΜΚ κρίθηκε ως απολύτως επιτυχημένη, καθώς σ΄ αυτή συμμετείχαν μεγάλα επενδυτικά funds, όπως η BlackRock και το Νορβηγικό Ταμείο Πλούτου.

Οι νέες μετοχές θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών εντός του Μαΐου, με τους αναλυτές να προεξοφλούν μια σταθερά ανοδική πορεία κατά το επόμενο χρονικό διάστημα.

Όπως είναι εύλογο, το εκρηκτικό ράλι στην Πειραιώς προκαλεί μπαράζ αγορών και στις υπόλοιπες τράπεζες, με τον κλαδικό δείκτη να ενισχύεται κατά 3,03% και να διαμορφώνεται στις 609,94 μονάδες, το υψηλότερο επίπεδο από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Γενικός Δείκτης, από την πλευρά του, καταγράφει άνοδο κατά 1,63% και τις 914,27 μονάδες, κερδίζοντας σχεδόν 15 μονάδες σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής (889,58 μονάδες).

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News