Κόσμος Τετάρτη 19/01/2022, 21:33
ΚΟΣΜΟΣ

Η Βρετανία δίνει το παράδειγμα: Πώς θα «ζούμε με τον ιό»

Με φόντο τις αντιδράσεις για το partygate

Η Βρετανία δίνει το παράδειγμα: Πώς θα «ζούμε με τον ιό»

Σε άρση των περισσότερων περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό προχωρά τις επόμενες ημέρες στη Βρετανία, ενώ όπως ανακοίνωσε στο κοινοβούλιο ο Μπόρις Τζόνσον, η υποχρέωση καραντίνας για τους θετικούς στον ιό θα αρθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της «συμβίωσης με τον ιό», μέχρι τις 27 Ιανουαρίου θα αρθεί το μέτρο της υποχρεωτικής τηλεργασίας και η υποχρεωτική μάσκα σε καταστήματα και τις δημόσιες μεταφορές. Όσον αφορά την επίδειξη πράσινων πιστοποιητικών σε καταστήματα, επίσης θα παύσει να ισχύει από την επόμενη εβδομάδα.

«Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι κατά πάσα πιθανότητα η Όμικρον έχει περάσει την περίοδο κορύφωσης» στη Βρετανία, τόνισε ο Τζόνσον. 

Για την υποχρεωτική καραντίνα 5 ημερών για τους θετικούς, το μέτρο θα λήξει στις 24 Μαρτίου, «όποτε αναμένω ότι δεν θα ανανεωθεί», διαβεβαίωσε ο Βρετανός προθυπουργός. Ο ίδιος μάλιστα δικαιολόγησε την απόφαση λέγοντας ότι «όπως ακριβώς δεν επιβάλλουμε δεσμεύσεις σε άτομα που έχουν τη γρίπη».

Για όνομα του Θεού, φύγε

Οι ανακοινώσεις του Τζόνσον έγιναν με φόντο τις έντονες αντιδράσεις εντός και εκτός Βουλής σχετικά με τα πάρτι που έγιναν στην Ντάουνινγκ Στριτ κατά την περίοδο του περυσινού lockdown.

Ενδεικτικά στην σημερινή «έκρηθμη» συνεδρίαση, ο βουλευτής των συντηριτικών Ντέιβιντ Ντέιβις δήλωσε: «Αναμένω από τους ηγέτες μου να αναλαμβάνουν τις ευθύνες για τις πράξεις τους. Χθες (ο Μπόρις Τζόνσον) έκανε το αντίθετο. Συνεπώς θα του θυμίσει ένα ρητό που μπορεί να του είναι γνωστό, από τον Leo Amery στον Neville Chamberlain: “Έχεις κάτσει πολύ εδώ σε σχέση με το καλό που έχεις κανει. Για όνομα του Θεού, φύγε».

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg, Guardian

Διαβάστε επίσης:

H Ryanair δεν μπορεί να σταματήσει να τρολάρει τον Μπόρις Τζόνσον

Κορωνοϊός: Είμαστε έτοιμοι για την επόμενη φάση της πανδημίας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News