Κόσμος Κυριακή 19/12/2021, 22:42
ΚΟΣΜΟΣ

Guardian: Φωτογραφία του Τζόνσον σε συνάθροιση κατά τη διάρκεια lockdown

Guardian: Φωτογραφία του Τζόνσον σε συνάθροιση κατά τη διάρκεια lockdown

Φωτογραφία του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον και περισσότερων από δώδεκα άλλων ανθρώπων δημοσίευσε σήμερα Κυριακή η εφημερίδα Guardian, στην οποία φαίνεται να πίνουν κρασί στον κήπο της κατοικίας του στην Ντάουνινγκ Στριτ, η οποία τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια lockdown τον Μάιο του 2020.

Το γραφείο του Τζόνσον απάντησε άμεσα, λέγοντας ότι έγινα συναντήσεις προσωπικού στον κήπο εκείνη την ημέρα.

Η φωτογραφία είναι από τον Μάιο του 2020, λίγο μετά την έξοδο του Τζόνσον από το νοσοκομείο όπου είχε περάσει αρκετές νύχτες στην εντατική με Covid-19.

Απεικονίζει τον Τζόνσον με τη σύζυγό του Κάρι, η οποία φαίνεται να κρατά τον νεογέννητο γιο τους και δύο άλλα άτομα σε ένα τραπέζι με τυρί και κρασί σε μια βεράντα στον κήπο της Ντάουνινγκ Στριτ.

Σε κοντινή απόσταση υπάρχει ένα άλλο τραπέζι με άλλα τέσσερα άτομα και σε μικρή απόσταση βρίσκεται μια μεγαλύτερη ομάδα που στέκεται στο γρασίδι γύρω από ένα τραπέζι με μπουκάλια κρασί.

Ερωτηθείς για την εικόνα, ένας εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ είπε: «Συναντήσεις εργασίας πραγματοποιούνται συχνά στον κήπο της Ντάουνινγκ Στριτ τους καλοκαιρινούς μήνες. Σε αυτήν την περίπτωση πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις του προσωπικού μετά από μια συνέντευξη Τύπου. Η Ντάουνινγκ Στριτ είναι το σπίτι του πρωθυπουργού καθώς και ο χώρος εργασίας του. Η σύζυγος του πρωθυπουργού ζει στο Νο. 10 και ως εκ τούτου χρησιμοποιεί επίσης νόμιμα τον κήπο».

Η εφημερίδα ανέφερε ότι δημοσίευσε τη φωτογραφία αφού το γραφείο του Τζόνσον την περασμένη εβδομάδα αρνήθηκε ότι έλαβε χώρα η κοινωνική εκδήλωση, λέγοντας ότι το προσωπικό της Ντάουνινγκ Στριτ εργαζόταν στον κήπο το απόγευμα και το βράδυ.

Εκείνη την ημέρα ο τότε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ είχε παραχωρήσει μια συνέντευξη Τύπου καλώντας τους ανθρώπους να τηρούν τους κανόνες και να μην εκμεταλλεύονται τον καλό καιρό το Σαββατοκύριακο για να κοινωνικοποιούνται σε ομάδες, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ο Τζόνσον έχει δεχθεί απανωτά χτυπήματα από μια σειρά από ιστορίες στα μέσα ενημέρωση τις τελευταίες εβδομάδες για χριστουγεννιάτικα πάρτι σε κυβερνητικά γραφεία, συμπεριλαμβανομένου του δικού του, πέρυσι κατά παράβαση των περιορισμών για την πανδημία.

Οι αναφορές έχουν απογοητεύσει τους ψηφοφόρους στους οποίους η κυβέρνηση είπε να θυσιάσουν τις δικές τους χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις πέρυσι υπάρχει η πιθανότητα να τους ζητηθεί να περιορίσουν τα χριστουγεννιάτικα σχέδιά τους για δεύτερη διαδοχική χρονιά, καθώς η παραλλαγή Omicron εξαπλώνεται τάχιστα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters, Guardian

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News