Κόσμος Πέμπτη 9/12/2021, 07:39
ΚΟΣΜΟΣ

Plan B στη Βρετανία: Τηλεργασία και υποχρεωτικές μάσκες

Plan B στη Βρετανία: Τηλεργασία και υποχρεωτικές μάσκες

Σύσταση για τηλεργασία και υποχρεωτική χρήση μάσκας στους περισσότερους δημόσιους χώρους εφαρμόζει η Βρετανία, στο πλαίσιο της αυστηροποίησης των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού, σε μία προσπάθεια να περιορίσει την εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον. 

Η επίδειξη του covid-pass θα είναι υποχρεωτική για την είσοδο σε νυχτερινά μαγαζιά και μεγάλους χώρους από την επόμενη εβδομάδα, καθώς η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον θέτει σε εφαρμογή του Plan B για την πανδημία. 

«Δεν είναι ένα lockdown, είναι ένα Plan B», είπε, χαρακτηρίζοντας την αυστηροποίηση των μέτρων σαν μια «κατάλληλη και υπεύθυνη» κίνηση. 

Όπως είπε ο Τζόνσον, η νέα μετάλλαξη εξαπλώνεται πολύ γρηγορότερα, με τα πρώτα στοιχεία να δείχνουν ότι τα κρούσματα ενδεχομένως να διπλασιάζονται κάθε 2,5-3 ημέρες. 

Τα χριστουγεννιάτικα πάρτι μπορούν να γίνουν, εφόσον ακολουθούνται οι κανόνες, είπε ο πρωθυπουργός. «Ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσουμε ότι όλοι θα κάνουμε όσο το δυνατόν πιο κανονικά Χριστούγεννα είναι να περάσουμε στο Plan B», τόνισε. 

Όμως, οι ανακοινώσεις γίνονται με φόντο το σκάνδαλο που ξέσπασε στη Βρετανία, όταν αποδείχθηκε ότι η ίδια η κυβέρνηση δεν ακολουθεί τα μέτρα, έπειτα από τις αποκαλύψεις για το χριστουγεννιάτικο πάρτι που έγινε στην Downing Street πέρυσι τον Δεκέμβριο, εν μέσω lockdown. 

Η κυβερνητική σύμβουλος Αλέγκρα Στράτον, που έχει καταγραφεί σε βίντεο να αστειεύεται για το πάρτι μαζί με άλλα μέλη του προσωπικού της Downing Street, παραιτήθηκε. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News