Κόσμος Σάββατο 1/01/2022, 12:58
ΚΟΣΜΟΣ

Αγγλία: Έσχατη λύση τα νέα μέτρα για την πανδημία

Αγγλία: Έσχατη λύση τα νέα μέτρα για την πανδημία

Ως λύση της τελευταίας στιγμής χαρακτήρισε τυχόν νέα μέτρα για την αποτροπή της εξάπλωσης της Covid-19 η Αγγλία σήμερα Σάββατο, μέσω του υπουργού Υγείας της χώρας, τονίζοντας ότι παρά το γεγονός της αύξησης των νοσηλειών, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) παραμένει σταθερός.

«Οι περιορισμοί της ελευθερίας μας πρέπει οπωσδήποτε να είναι η τελευταία επιλογή» ανέφερε ο Σαντζίντ Τζάβιντ σε ένα άρθρο του, που δημοσιεύτηκε στη σημερινή έκδοση της εφημερίδας «Daily Mail». «Πρέπει να δώσουμε στους εαυτούς μας, την καλύτερη ευκαιρία για να ζήσουμε μαζί με τον ιό, αλλά και για να αποφύγουμε την εφαρμογή σκληρών μέτρων στο μέλλον» τόνισε ο υπουργός.

Ο Τζάβιντ είχε δηλώσει στις 27 Δεκεμβρίου ότι δεν θα επιβληθούν νέοι περιορισμοί στην Αγγλία, πριν από το τέλος του 2021. Το άρθρο του, αφήνει να εννοηθεί ότι δεν επίκειται η επιβολή κυρώσεων και για το 2022.

Ο ίδιος, ανέφερε ότι παρά το γεγονός ότι η αύξηση των κρουσμάτων της μετάλλαξης Όμικρον καθιστά την περίοδο αυτή, ως ανησυχητική, η Βρετανία εισέρχεται στην νέα χρονιά σε μία πιο ισχυρή θέση από αυτήν στην οποία βρίσκονταν, πριν από δώδεκα μήνες, με δεδομένο το μεγάλο ποσοστό του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού.

«Οι αριθμοί στις ΜΕΘ είναι σταθεροί, ενώ κατά την τρέχουσα περίοδο δεν ακολουθούν την πορεία που παρατηρήσαμε στην αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρονιάς, κατά τη διάρκεια της μετάδοσης της μετάλλαξης Άλφα», τονίζει.

Παράλληλα, παραδέχτηκε ότι εξαιτίας του χρόνου που διαμεσολάβησε μεταξύ των μολύνσεων και των νοσηλειών, ο αριθμός των πολιτών που θα χρειασθούν υγειονομική μέριμνα από το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) αναπόφευκτα θα αυξηθεί.

«Η εξέλιξη αυτή, είναι πιθανό να δοκιμάσει τα όρια της τελικής ικανότητας λειτουργίας του NHS πολύ περισσότερο, σε σύγκριση από έναν τυπικό χειμώνα» παρατήρησε ο Τζάβιντ παροτρύνοντας τους πολίτες να κάνουν ότι μπορούν για να προστατέψουν τους εαυτούς τους.

Η Αγγλία, ο πληθυσμός της οποίας αντιστοιχεί σε ποσοστό μεγαλύτερο του 80% του πληθυσμού στον Ηνωμένο Βασίλειο, είναι η μοναδική βρετανική χώρα που δεν εφάρμοσε νέα μέτρα.

Η Σκωτία, η Ουαλία και η Βόρεια Ιρλανδία έχουν επιβάλλει περιορισμούς, όπως η μείωση του αριθμού των συναθροίσεων, το κλείσιμο των καταστημάτων νυχτερινής διασκέδασης, ενώ στις παμπ ισχύουν κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News