Business & Finance Τετάρτη 12/01/2022, 21:26
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ

H Ryanair δεν μπορεί να σταματήσει να τρολάρει τον Μπόρις Τζόνσον

H Ryanair δεν μπορεί να σταματήσει να τρολάρει τον Μπόρις Τζόνσον

Η Ryanair καταπιάνεται ξανά με μία από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες της: το τρολάρισμα του Μπόρις Τζόνσον.

Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους δημοσίευσε ένα ψεύτικο μενού καλοκαιρινών ποτών στον λογαριασμό της στο Twitter την Τρίτη, τρολάρωντας τον Βρετανό πρωθυπουργό για μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον κήπο της Ντάουνινγκ Στριτ το 2020 στο απόγειο του πρώτου lockdowns στη Βρετανία όπου στην πρόκληση των καλεσμένων υπήρχε ο τίτλος «φέρτε το δικό σας ποτό».

Η εταιρεία αναφέρει κάποια «ποτά παρωδίας εν πτήσει», όπως το «Bojohito», αν και οι επιβάτες, όπως σημειώνει, μπορούν να «φέρουν το δικό τους ποτό».

Τη Δευτέρα, βγήκε στο φως της δημοσιότητας ότι ο βασικός ιδιωτικός γραμματέας του Τζόνσον, Μάρτιν Ρέινολντς, είχε στείλει με email μια πρόσκληση σε περισσότερους από 100 υπαλλήλους της Ντάουνινγκ Στριτ για «ποτά με κοινωνικές αποστάσεις στον Νο. 10 κήπο» στις 20 Μαΐου 2020. Το email καλούσε δε, τους επισκέπτες να «εκμεταλλευτούν στο έπακρο τον υπέροχο καιρό». Ο Τζόνσον παραδέχτηκε στο κοινοβούλιο σήμερα Τετάρτη ότι παρευρέθηκε στην εκδήλωση.

Η Ryanair προέβη σε νέα συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας σήμερα, οπότε δημοσίευσε μια φωτογραφία ενός Wordle – του δημοφιλούς παιχνιδιού λέξεων – τονίζοντας τη λέξη «ΚΑΝΟΝΕΣ», σημειώνοντας στο tweet: «Πρόκειται για μια αρκετά εύκολη λέξη για να την ακολουθήσεις, όχι όμως όταν ο αρχηγός σου δεν ξέρει ή δεν καταλαβαίνει τη λέξη».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ryanair τρολάρει την κυβέρνηση της Βρετανίας για πολιτικούς που παραβίασαν τους κανόνες της καραντίνας.

Το Δεκέμβριο, η Ryanair είχε δημοσιεύσει πολλά tweets μετά την διαρροή ιστοριών για πάρτι με ποτά που έλαβαν χώρα στην πρωθυπουργική κατοικία, συμπεριλαμβανομένου και ενός εικονικού μηχανισμού με «διαφορετικά επίπεδα συναγερμού» για τον Covid, με τον οποίο υπαινισσόταν ότι όταν η υπόλοιπη χώρα βρίσκεται στο Στάδιο 5 και οι υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης είναι τα μέγιστα πιεσμένες, η Ντάουνινγκ Στριτ βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία.

Ο αερομεταφορέας δεν συγχωρεί την κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την πανδημία. Ο διευθύνων σύμβουλος Μάικλ Ο’ Λίρι είχε αναφέρει στην εφημερίδα Guardian τον περασμένο μήνα ότι η λίστα με τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς μετά το ξέσπασμα της μετάλλαξης Όμικρον ήταν προϊόν «πανικού» δίδοντας την εντύπωση ότι είχε σχεδιαστεί για να αποσπάσει την προσοχή από κυβερνητικά σκάνδαλα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNNMoney

Διαβάστε επίσης:

Ryanair: Τα κροκοδείλια δάκρια της Lufthansa για το περιβάλλον μπλοκάρουν τον ανταγωνισμό

Οι ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες για το 2022

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News