Life & Arts Παρασκευή 16/07/2021, 13:39
LIFE & ARTS

Το emoji που έπαψε να είναι cool και τα 3 πιο παρεξηγημένα

Δείτε ποια είναι τα πέντε δημοφιλέστερα emojis

Το emoji που έπαψε να είναι cool και τα 3 πιο παρεξηγημένα

Το LOL (laugh out loud) 😂, δηλαδή το προσωπάκι που γελάει, είναι και επισήμως το δημοφιλέστερο από όλα τα emojis, όπως πιστοποίησε έρευνα την οποία πραγματοποίησε η Adobe με τη συμμετοχή 7.000 χρηστών σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Αυστραλία και Ν. Κορέα.

Όμως, για τις γενιές των Millennials και της Generation Z, το emoji που γελά δεν είναι πια cool. «Χρησιμοποιώ τα πάντα εκτός από το emoji που γελά. Σταμάτησα να το χρησιμοποιώ εδώ και λίγο καιρό, γιατί είδα ότι το χρησιμοποιούσαν μεγαλύτεροι άνθρωποι, όπως η μαμά μου, τα μεγαλύτερα αδέρφια μου και απλά μεγαλύτεροι άνθρωποι γενικά», είπε στο CNN ο 21χρονος Γουαλίντ Μοχάμεντ.

Εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Emoji, που γιορτάζεται αύριο, Σάββατο, η Adobe διαπίστωσε ότι το δεύτερο δημοφιλέστερο emoji είναι το «thumbs up» 👍, ενώ τρίτη έρχεται η κόκκινη καρδιά ❤️. Το «ματιά και φιλάκι» 😘 και το «στεναχωρημένο πρόσωπο με δάκρυ» 😢 συμπληρώνουν το top5.

Όμως, η έρευνα της Adobe βρήκε και τα πιο παρεξηγημένα emojis του κόσμου. Το σύμβολο της μελιτζάνας 🍆, το ροδάκινο 🍑 και ο κλόουν είναι αυτά που μπερδεύουν περισσότερο τους χρήστες.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News